Jegyzet: Tanítóink útjain járva

Jegyzet: Tanítóink útjain járva
© Illusztráció: AFP
Szocialista csökevény, vagy örök hála kifejezése tanítóinknak? Tök mindegy, a pedagógus nap az pedagógus nap virágostól, köszöntőstől, kesergéstől és miegymástól függetlenül. Kovács Zsolt jegyzete.

Apropó miegymás! Napjainkban éljük csak igazán ennek az idejét. Egyik oldalon – Balog Zoltán miniszter urunk térfele – „Versenyképességre, hazaszeretetre és minőségi oktatásra van szükség, hogy az ország talpon maradjon a jólétért folytatott versenyfutásban”. Továbbá: „ismét kezd presztízse lenni a pedagógus hivatásnak…”, no meg itt az életpályamodell. Míg a másik oldal – nem a Balog miniszter úr térfele –,megalázónak tartja a Klik részéről pedagógus napra javasolt egy szál virágot és oklevelet. Életpályamodell, amiben X százalékkal több a fizetés, a munka viszont X+Y százalék. És a tantestületen és a diákságon belüli megosztottság.

Persze a tanügy sem kivétel az ország életében, a nagynak pontos leképezése a kicsi. És ebben megtalálhatja mindenki a maga helyét, nézetét. Csak éppen, akikért az oktatás van, ők kóvályognak. Kóvályognak, mert nem tudni, vannak-e még, akiktől reális képet kaphatnának ebben az országos katyvaszban.

– Kovács Zsolt –
hirdetés