Jegyzet: Részlet-kérdés

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Magyarország nem szilárd demokrácia – legalábbis a Freedom House nevű nonprofit szervezet ezt állapította meg a napokban közzétett jelentésében, amelyben a korábbi, konszolidált vagy szilárdból átsorolta országunkat a fenti kategóriába. Ezzel olyan nemzetek mellé kerültünk, mint Bulgária, Szerbia vagy HorvátországVékony Zsolt jegyzete.

A lefokozást több mutató romlása idézte elő: gyatra minősítést kapott a média függetlensége, a demokratikus központi kormányzás és a korrupció mértéke, de az igazságtalan választási rendszer és a bírói függetlenség is rosszul „teljesített”. Ráadásul utóbbi az elmúlt öt évben egyedül Oroszországban sérült a mienkéhez hasonló mértékben. Az Igazságügyi Minisztérium természetesen felháborodott a hír hallatán, de mi mást is tehetett volna, hiszen ki szereti a negatív kritikát. Ettől függetlenül a vezetés néha tényleg elgondolkodhatna ezen intő jeleken. Persze úgysem fog, hiszen a tízmillió, labdarúgást kedvelő államtitkár országában már senkit sem érdekel, hogy igazságtalan a választási rendszer, a bírók nem függetlenek, a sajtó egyre kevésbé szabad. A „főnök” legyen szilárd, a többi meg részletkérdés, nemde?

– Vékony Zsolt –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés