Jegyzet: Politikai mozaikok

Simicska Lajos
Simicska Lajos - © Fotó: atlatszo.hu
Sajtóhír 1: a Figyelő információi szerint még az idén minden, Simicska Lajoshoz köthető állami vezetőtől megválik Orbán Viktor. Ha ez még nincs is kimondva, de az államigazgatásban dolgozók szerint benne van a levegőben a személycsere. „Teljesen gallyra ment Simicska és Orbán barátsága, innen végképp nincs visszaút, Lajos embereinek menniük kell” – hallottuk bennfentesektől. Petneházi Attila jegyzete.

Sajtóhír 2: az RTL Klub Híradója arról számolt be, hogy az adóhivatal Habony Árpád mellett Szijjártó Péter ellen is vagyonosodási vizsgálatot indított. A tárca ezt cáfolja. A külgazdasági és külügyminiszter ellen a DK kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot, miután kiderült, hogy a politikus 170 millió forintos ingatlant vásárolt Dunakeszin. Az adóhivatal válaszában közölte, hogy megtették a szükséges intézkedéseket, de részleteket nem árultak el.

Sajtóhír 3: jól értesültek szerint természetesen nem véletlen az, hogy az adóhivatal (melynek elnöke hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol Simicska Lajossal) éppen most próbál fogást találni olyan embereken, akiket közismerten bizalmas viszony fűz Orbán Viktor miniszterelnökhöz.

– Petneházi Attila –

Petneházi Attila a Hajdú-bihari Napló újságírója.