Jegyzet: Politika, nem szeretlek

Áder János
Áder János - © Fotó: MTI
Persze, hogy aláírta Áder a Paksi Atomerőmű bővítéséról szóló törvényt! Aki valamelyest is tisztában van a hazai politikai viszonyokkal, nem is várt mást Áder Jánostól, az ősfideszestől, akit a jelenleg hatalmat gyakorlók megtaláltak köztársasági elnöknek Brüsszelben. Kovács Zsolt jegyzete.

Na most, ha történetesen nem a vezető kormánypártból odatett állam­főnk van, akkor tuti, hogy nem írja alá. Sőt, végigjár minden fórumot, csakhogy nehogy már az éppen országlóknak legyen igaza. Mindeközben a Fidesz–KDNP tagsága, kiegészülve most a Jobbikkal és szimpatizánsaikkal, teszik a dolgukat, mint ahogy az LMP és az Összefogás választási konglomerátum is.

Az előbbiek éljenzik a döntést, és az aláírás indoklásában igazat adnak köztársasági elnökünknek. Míg az LMP, a szocialisták, az Együtt és a többi ellenzéki példákkal alátámasztva vitatják, hogy lett volna-e lehetősége nem szignózni a törvényt Ádernek. A hírek kommentjeiben is megy a háború a két tábor között. Persze, hogy megy! Hiszen ez is csak politika. Megtartani vagy megszerezni a hatalmat, erősködni, legyűrni a másikat. És közben mit mondanak a szakemberek? Az kit érdekel! Választás jön, emberek!

– Kovács Zsolt –