Jegyzet: Ott fut, ni!

Budapest, 2014. február 13. Simon Gábor volt MSZP-s politikus, volt országgyűlési képviselő autójával távozik budapesti házából, miután ügyészségi nyomozók jártak nála 2014. február 13-án.
Budapest, 2014. február 13. Simon Gábor volt MSZP-s politikus, volt országgyűlési képviselő autójával távozik budapesti házából, miután ügyészségi nyomozók jártak nála 2014. február 13-án. - © MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Felháborítóból szánalmasba csúszott át csütörtökön a Simon Gábor-botrány: az MSZP-ből egy hete távozott ex-politikust riporterek szerették volna megszólaltatni arról, honnan van a vagyonnyilatkozatából elsunnyantott, osztrák bankszámlán fialó negyedmilliárdja. Ratalics László jegyzete.

Az újságírók – akik nyilván semmi érdemire nem számítottak, de muszájból ott kellett lenniük – a fővárosi házánál várakoztak a szocialisták korábbi elnökhelyettesére. A Hír TV élőben is kapcsolt, hátha néhány vállalkozó kedvű járókelő egyenes adásban lincseli meg a kapuját szigorúan autóval, baseballsapkában (el tudnak képzelni ennél totálisabb inkognitót?) elhagyó, képviselőségéről is lemondó Simont. Aki ekkor egyszemélyben bemutatta, miért tartható reménytelenül hülyének a magyar politikusok egy része, az asszonyverő Balogh Józseftől a zászlódobáló Gaudi-Nagy Tamáson át a holokauszt-áldozatokon tévékamerák előtt viccelődő Zuschlagig.

Simon ugyanis a lehető leggyorsabban elfelejtette mindazt, amit a jól megfizetett kommunikációs szakemberek ilyen válságos helyzetekre a vezető politikusok szájukba rágnak: ahelyett, hogy a riporterekhez kimenve öt egyszerű mondattal rövidre zárta volna a dolgot, autós bújócskázásba kezdett, feszült arccal rohangált a kamerák előtt, az ablakból leskelődött. A sajtó köszöni szépen Simonnak: szavak nélkül vallott.

– Ratalics László –