Jegyzet: Ön-zés

Jegyzet: Ön-zés
© Illusztráció: Getty Images
Szerda délutáni hír: öncsalás miatt önfeljelentést tett a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa, a kár meghaladja a négymilliárd forintot. Mi jöhet még pénzügyben? Égerházi Péter jegyzete.

A Buda-Cash csak úgy szimplán megbukott, a Queastor már öncsődöt jelentet, most meg itt van ez az öncsalás. Igaz, estére már kiderült a Magyar Nemzeti Bank közleményéből: „A Lombard Kft. és leányvállalata, a Kézizálog Kft. ügyfélpénzeket, betéteket nem kezel, így az ott történt visszaélés fogyasztókat nem érint…” Ez azért már megnyugtató – nem?

Így már nem is olyan nagy az csalás, hiszen „a nyomozó hatóságnál tett tegnapi bejelentése szerint a csoport záloghitelezési tevékenységét hitellel refinanszírozó 8 hitelintézet felé – ezek közül egy már régóta felszámolás alatt áll – mintegy 4 milliárd forint értékben nem tudnak elszámolni a fedezetül szolgáló zálogtárgyakkal, mivel azok értékét korábban hamisan adták meg a refinanszírozóknak.” Mi ez, ha nem önámítás – annak elhitetése, hogy nincs is olyan nagy baj nálunk a pénzügyi morállal. De bizony van! Mert úgy tűnik egyes gátlástalan cégtulajdonosoknak ismeretlen fogalom az önmérséklet és önbecsülés.

– Égerházi Péter –


ORFK: 4 milliárdos csalás a Lombard Kézizálog Zrt.-nél
Budapest, 2015. április 8., szerda (MTI) – A Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

hirdetés