Jegyzet: Nem a levegőbe beszéltek

Jegyzet: Nem a levegőbe beszéltek
© Fotó: HBN archív
Vajon miért Atlanta, ez az önmagában ugyan jelentős, de amerikai viszonylatban nem kiugróan fontos város rendelkezik a világ legforgalmasabb repterével. Leginkább (csak?) annak okán, hogy a Mississippi deltájáról elnevezett légitársaság itt üzemelteti a Föld legnagyobb bázisrepülőterét. T. Szűcs József jegyzete.

Innen indulnak kora hajnalban a gépei, ide érkeznek késő éjjel vissza. S ha már így van, természetes, hogy ezen a reptéren szállhatnak át mindazok, akik a társaság gépeivel kívánják széltében vagy hosszában átszelni Észak-Amerikát. Arról nem is beszélve, hogy a térség lakói innen szinte mindenhová eljuthatnak. Egy bázisreptér kimutathatóan tehát az által szintén forgalomnövekedést generál, hogy az utazási cél könnyebb elérhetősége azokat is ide csábítja, akik ezen járatok, ezen lehetőség híján, más módon, más eszközzel, máshonnan utaznának.

Debrecen kicsiben, Atlantához és a hasonló nagyrepterekhez képest nagyon kicsiben, de mégiscsak hasonló kategóriába eső lehetőséghez jut. Azáltal, hogy éppen a napokban új gépfestéssel jelentkező, dinamikusan fejlődő légitársaság bázisreptereként (is) használja a DEB-et. Ez röviden azt jelenti, hogy egy gép napi repüléseivel elsősorban az itteni repteret fogja szolgálni. S mivel egy modern utasszállító naponta nem nyolc órát, hanem sokkal többet dolgozik (a levegőben), szinte természetes, hogy azonnal három olyan új járatot jelentettek be, amelyek indítását már a reptér újdonsült státusza biztosítja.

Nem a levegőbe beszéltek tehát az illetékesek. Mármint azok, akik az elmúlt években többször utalást tettek arra, hogy a debreceni repülőtér fejlesztése érdekében komoly háttérmunka folyik. Természetesen elsősorban a reptér tulajdonosairól, vezetőiről, a város irányítóiról van szó. S velük egy szinten arról a légitársaságról, amely eddig is működtette a menetrendszerinti járatokat. S amely most bevállalta ezt a lépést. Ismerve cégirányítási filozófiájukat, gazdaságossági szempontból bizonyosan alaposan átgondolták. Remélhetőleg, s szinte bizonyos, hogy nem kell megbánniuk, hisz nemcsak a városból, a megyéből várhatnak „ügyfeleket”, hanem összességében több millió potenciális utasra számíthatnak a régióból. Szinte egész Kelet-Magyarországról, s mint eddig is, a határon túli területekről úgyszintén.

– T. Szűcs József –


Nem vég-, csak egy állomás az újabb három járatindítás
Debrecen – Az új vonalakkal a Wizz Air már 22 országba repül Magyarország két repteréről.


Tovább tágul Debrecen fölött a légtér
Debrecen – December közepétől már heti 21 járatot üzemeltet a Wizz Air új bázisrepterén.

hirdetés