Jegyzet: Neked szólt a dal

Akt.:
Elhunyt Komáromi Gábor, Komcsi
Elhunyt Komáromi Gábor, Komcsi - © Fotó: HBN
Tudom, onnan felülről láttad szombat este, hogy újra kigyulladtak a szívednek sokkal kedvesebb stadion, az „oláhgabi” fényei, és majdnem​ megtelt a B-közép, melyben életed jelentős részét töltötted. Sokáig a kerítés tetején, majd a „kápóknak” épített kis emelvényen, utóbb már az idősebbekkel kihúzódva a balszélen. Most is volt füst meg piró, de a tüzek nem az öröm miatt gyulladtak a lelátón. Téged búcsúztatott a tábor. Égerházi Péter jegyzete.

Talán még ki is röhögted a máskor oly zord, az ellenféllel könyörtelen srácokat, ahogy egymáson túl téve hangosan zokogtak a kerítésnél. Ha még itt lettél volna, néhány keresetlen szóval elküldted volna őket búsba, mert te voltál a „cséká”, meg jóval több annál.

Komáromi Gábor, Komáromi Gábor – skandálta a tábor, és elnyomott néhány, most neked ajánlott, általad is ezerszer elénekelt Loki-nótát, majd hosszasan tapsolt, előtte meg a mondásaidból idézett, és veled kapcsolatos történetek repkedtek a gyásztól terhes levegőben. Vezérüket vesztve tanácstalanul küzdöttek az érzelmeikkel, mert azt mindannyian tudják, már semmi nem lesz olyan, mint veled. A Szívtiprók ikonja elment.

Szerencsésnek érzem magam, hogy láttalak benneteket „felnőni”. Hogyan váltatok országosan, sőt nemzetközileg is elismert ultrákká a Tegáz kosármeccsein feltűnt tinédzserekből. Egykori aktív B-közepesként jó volt közelről néznem, hogyan tesztek rajtunk túl, amiben te Komcsi, oroszlánrészt vállaltál, köszönet érte a Loki-család nevében. Nyugodj békében!

– Égerházi Péter –