Műveljük a kiskertet

Akt.:
Műveljük a kiskertet
© Fotó: Pixabay
Egyszerűen nem tudok elmenni szó nélkül Fazekas miniszternek a tiszaderzsi kárásznapon meghirdetett húszpontos élelmiszerbiztonsági programja mellett, amelynek része, hogy a hazai élelmiszerek nagy részét a magyar élelmiszeripar állítsa elő a magyar mezőgazdaságban termelt alapanyagokból. Erre programot hirdetni? Nem természetes, hogy azt esszük, ami a környezetünkben terem? Kovács Zsolt jegyzete.

Itt, a Kárpátmedencében minden együtt van ahhoz, hogy a mi éghajlatunkon előállítható élelmiszerekből a lehető legjobbat termeljük, és azt együk. Ehelyett mi vesszük a lengyel és a szlovák tejtermékek, az osztrák, a cseh almát, barackot, az albán pékárut és most már fagyit is, például. Olcsóbb a külföldi, tudom én azt, azért veszik nagyon sokan a messziről hozott ezt, azt. Viszont erre nem feltétlenül élelmiszerbiztonsági akcióterv kellene, hanem más üzletpolitika, illetve több pénz az embereknek, ha már engedi az ország helyzete. Ám addig is javaslom, a kormány következő akcióterve célozza meg a ház körüli kertek megművelését. Végtére az is hazai termék, ráadásul költséget lehet vele megtakarítani.

Kovács Zsolt



0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .






hirdetés