Jegyzet: Menjünk szavazni!

Illusztráció
Illusztráció
Április hatodikára írta ki az országgyűlési választás időpontját Áder János köztársasági elnök. A választási törvény szerint hivatalosan február 15-én kezdődik a kampány, amely arra hivatott, hogy a parlamenti mandátumokért versengő pártok és jelöltjeik meggyőzzenek bennünket, választásra jogosultakat, hogy először is menjünk el szavazni, másodszor pedig, rájuk adjuk voksunkat. Kovács Zsolt jegyzete.

Van mit javítani a választási hajlandóságon, mert – a közvélemény-kutatók mérései szerint – nagyon sokan vannak, akik bizonytalanok abban, hogy kire szavazzanak, sokan pedig még azt sem döntötték el, hogy részt vegyenek-e az országgyűlési választáson. Meggyőződésünk, hogy ott kell lenni, voksolni kell, élni kell az egyik legelemibb demokratikus jogunkkal. Azért, hogy a lehető legszélesebb réteg döntsön arról, hogy kik gyakorolják a hatalmat és kik kerüljenek ellenzékbe a következő négy évben. Ezzel széles alapokon nyugvó felhatalmazást adva a következő kormánynak.

Nekünk, újságíróknak, a kampányidőszakban nem lehet más feladatunk, mint olvasóinkat ellátni azokkal az információkkal, amely hozzásegíti őket a pártok, képviselőjelöltek programjainak megismeréséhez, igényt támaszt a választáson való részvételre, és segít meghozni a felelős döntést a szavazófülkében.

– Kovács Zsolt –További hírek a Magyarország kategóriából