Jegyzet: Látszani is engedd…

Budapest, 2015. február 10. Rogán Antal, a Fidesz országgyûlési frakcióvezetõje az illegális bevándorlásról tart sajtótájékoztatót, mögötte demonstrálók a budapesti Keleti pályaudvaron 2015. február 10-én. Az idegenrendészeti és a bevándorlással kapcsolatos szabályok jelentõs szigorítását sürgette ismét a politikus. A 2015. január elseje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma ezen a napon átlépte a 23 ezret.
Budapest, 2015. február 10. Rogán Antal, a Fidesz országgyûlési frakcióvezetõje az illegális bevándorlásról tart sajtótájékoztatót, mögötte demonstrálók a budapesti Keleti pályaudvaron 2015. február 10-én. Az idegenrendészeti és a bevándorlással kapcsolatos szabályok jelentõs szigorítását sürgette ismét a politikus. A 2015. január elseje óta Magyarországra érkezett illegális bevándorlók száma ezen a napon átlépte a 23 ezret. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Kedden délután Rogán Antal sajtótájékoztatót tartott menekültügyben a Keleti Pályaudvaron. A Kettős Mérce hírblog aktivistái néhány percre megzavarták az eseményt, amikor a politikus mögé álltak és feje fölé táblákat tartottak, azokon egyet nem értő véleményükkel. Szőke Tímea jegyzete.

Az egészben a legérdekesebb egy apró, ám annál viccesebb/tragikusabb mozzanat volt, ami egyébként független az aktuális témától: Rogán sajtósa felemelt kézzel próbálta eltakarni az egyik transzparenst, hogy ne legyen olvasható az azon lévő írás.

Mindezt 2015-ben. A számtalan médium meg az internet korában. Nem tudom, mire gondolhatott, a bloggerek szövege veszélyes a közre, vagy beszennyezi a főnökéből előbuzgó tiszta forrást? S főleg, ha ő nem engedi, akkor nem kerül a nyilvánosság elé? Így aztán a jelen lévő médiamunkások rögzítették Rogán mondandóját, a transzparenseket, a kézmozdulatot meg a pályaudvaron lakó verebek csiripelését is, s ezek mindegyike utat talál a néphez, akár tetszik a felvételek szereplőinek, akár nem.

A politikust egyébként láthatóan nem zavarta a kis intermezzo, megvárta az akció végét, aztán elmondta amit akart. Beosztottjának köszönhetően, a sajtótájékoztatóra valószínűleg nem őmiatta fogunk emlékezni.

– Szőke Tímea –