Helyi közélet

2017.03.07. 10:53

Kevesebb dugót, több körforgalmat szeretnének a debreceniek

Debrecen - Az utca emberét kérdeztük arról, mit változtatna a város közlekedésén. 

Debrecen - Az utca emberét kérdeztük arról, mit változtatna a város közlekedésén. 

– A DKV menetrendjén mindenképp változtatnék, lehetne pontosabb, főleg télen. Ezen kívül tehetnének több zebrához jelzőlámpát, valamint körforgalmakat is kialakíthatnának. Az Árpád térit jó ötletnek tartom – mondta Varga Judit.

Varga Judit

– Nem csak Szoboszló és Sámson felé kellene olyan sűrű buszjárat, hanem Hosszúpályi, Monostorpályi, Létavértes felé is. A dugókat is jó lenne valahogy megszüntetni, mert sok időt vesz el az emberektől. A közelgő átalakításokra pedig kíváncsi vagyok – válaszolta Fényi Balázs.

Fényi Balázs

Goda Gábor szerint a tömegközlekedés lehetne pontosabb, lehetne pár új villamos vonal, több bicikliutat építhetnének, valamint néhány gyalogátkelőt megszüntethetnének.

Goda Gábor

– Kevesebb gyalogátkelő kellene, sok van belőle, villamosból viszont lehetne több. Az új körforgalmat jó ötletnek tartom, gyorsabb, mint a jelzőlámpák – jelentette ki Ványi Csongor.

Ványi Csongor

– Éjszakai járatok kellenének, mert hiányuk megnehezíti a fiatalok dolgát, hiszen elég nehéz így hazajutni egy buli után, ha az ember a város szélén lakik – válaszolta Klinga Flóra.

Klinga Flóra

Szikszai Marcell úgy véli, az éjszakai járat jó ötlet lenne, valamint megoldást kellene találni arra, hogy ne legyenek ekkora dugók, mivel nagyon megnehezítik a közlekedést.

Szikszai Marcell

HBN | Fotók: Matey István


Ötvenkét csomópontot érintő változtatások következnek – gyorsítanák a forgalmat


Számos közlekedési csomópontot alakítanak át és több utcát egyirányúsítanak Debrecenben, hogy felgyorsítsák a közlekedést

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában