Jegyzet: Kinek a zsebéből?

Illusztráció
Illusztráció - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Bár nem vagyok jogász, megkockáztatom, hogy a bűncselekmény áldozatává lett Quaestor-áldozatoknak igenis a pénzükhöz kell jutni. Nem hat, de még csak nem is harminc millióhoz, hanem fillérre annyihoz, amennyit fehérgalléros rosszfiúk kihúztak a zsebükből. Petneházi Attila jegyzete.

És minél előbb, hiszen míg az egyiknek a szó szoros értelmében gyógyszerre kell a pénz, a másik az elvesztett állása után kapott végkielégítését, a harmadik pedig a temetésére félretett forintjait siratja.

Úgy tűnik, ezzel a megközelítéssel a döntésre „felkentek” is egyetértenek, azzal a nem jelentéktelen eltéréssel, hogy ők inkább fizettetnének, mint fizetnének a több tízezer cső(d)be jutott kötvénytulajdonosnak. Miközben az igazságügyi tárca államtitkára a Parlamentben kész tényként jelentette be, hogy a fiktív kötvénykibocsátásban érintett 22 ezer károsultat 6 millió forintos értékhatárig a Befektető-védelmi Alap (BEVA) kártalanítja, a Fidesz-frakció törvénymódosítást kezdeményez annak érdekében, hogy a Beva által nyújtott biztosítás plafonja 30 millió forintra emelkedjen 6 millió helyett. A politika tehát azokkal a tisztességes piaci szereplőkkel fizettetné meg a mindenkori kárt, akiknek ahhoz végképp semmi köze.

– Petneházi Attila –

Petneházi Attila a Hajdú-bihari Napló újságírója.
hirdetés