Kinek a lelkén…?

Akt.:
A manchesteri áldozatokra emlékeznek szerte a világon
A manchesteri áldozatokra emlékeznek szerte a világon - © Fotó: AFP
„Ezek igencsak váteszi szavak. Jól tegye el és őrizze meg ezt az írását.” Így reagált a március 24-én megjelent, És az önvédelem? című jegyzetemre egy hajdúszoboszlói olvasónk. S, ami erre késztette: „Eljön még az idő, amikor ezt az állapotot is visszasírjuk, mert a terrort semmitmondó, kiüresedett szép szavakkal megfékezni nem lehet” – írtam akkor. Égerházi Péter írása.

Igaz, a férfi a „Tartok tőle, sokáig nem kell őrizgetnie a cikket…” záró mondatával a várható magyarországi fejleményekre utalt. Persze azt talán ő sem gondolta, mint ahogyan én sem, hogy az akkori londoni terror után nem egészen két hónappal, egy még súlyosabb angliai eset igazolja szavait. Mert nem kell hozzá látnoki képesség, csak józan belátás, hogy lássuk, merre tart a világ – ha hagyjuk, pontosabban hagyják. De hagyják!

A nagy hatalmú unió brüsszeli urai inkább minket, kerítésépítő magyarokat ostoroznak habzó szájjal, mi vagyunk rasszista, fasiszta korcs nemzet, mert próbáljuk megvédeni magunkat. Azt ugyanis hiába tagadnák, hogy a migránshullám kézen fogva jár a terrorizmussal, de álhumanista nézeteikben ez mit sem zavarja őket. Most megint nekik kell elszámolni a lelkiismeretükkel.

– Égerházi Péter –