Jegyzet: Isteni poén

Debrecen, 2015. május 18. A Demokratikus Koalíció debreceni szervezete által szervezett, Orbán Viktor miniszterelnök elleni demonstráció résztvevõi a debreceni városháza közelében 2015. május 18-án. A kormányfõ a Modern városok program keretében látogat Debrecenbe, ahol együttmûködési megállapodást ír alá Papp László polgármesterrel.
Debrecen, 2015. május 18. A Demokratikus Koalíció debreceni szervezete által szervezett, Orbán Viktor miniszterelnök elleni demonstráció résztvevõi a debreceni városháza közelében 2015. május 18-án. A kormányfõ a Modern városok program keretében látogat Debrecenbe, ahol együttmûködési megállapodást ír alá Papp László polgármesterrel. - © MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Kiabáló emberek tízes csoportja alapozza a hétfői hangulatot. A Csonkatemplom előtt elvillamosozva nem érteni tisztán, hogy mit sercegnek a napfényes Kossuth-téri levegőbe: „Orbán takarodj” vagy „Orbánt akarom”. Valahogy a hangsúlyból mégis az előbbit érzem kisejleni. Horváth Borbála jegyzete.

S ekkor még magának a miniszterelnöknek sem hinném el, hogy délután négykor már elementáris erővel fogom utóbbit kívánni.

A sajtótájékoztató meghívójában szigorú rend és fegyelmezettség áll szilárdan. Így figyelmeztetnek: 14.45–ig tart a sajtóregisztráció. Eztán beléphettünk az épületbe, ahol előttünk már tűzszakértők és bombakeresőkutyák is jártak. Átnézték táskáinkat és vártunk. Vártunk. Vártunk.

Hogy az őrület vagy valamiféle különös védekezőrendszer élesítésének a jele-e, hogy hasonló helyzetekben Spongyabobra gondolok? Nem tudom, de azt igen, hogy a kicsi sárga, örök optimista tengeriszivacs mesefigura azt mondaná: rengeteg munkanélküli vagy újságírótanonc lenne boldogan a helyemben. Felderültem, azt csinálom, amit szeretek, de a 94. semmivel töltött perc után úgy éreztem Spongya kifeküdt a partra és hallgatagra száradt. A saját ingerküszöbömön megbotlottam és átestem, amikor újra bebizonyosodott Istennek van humora. A 112. percben egy sajtós sorstárs sztoikus nyugalmának titkát kutatva betűztem ki a kezében lévő motivációs könyv fejezetcímét: „Adjunk értelmet a munkának!”

– Horváth Borbála –


Támogatják az egyházmegye kialakítását
Debrecen - A cívisvárosi önkormányzat két Petőfi téri ingatlant – az egykori Hatvani István Kollégiumot, valamint a Kisdebrecen Szállodát – ingyenes használatra bocsátotta a Hajdúdorogi Metropóliának. tovább »


A miniszterelnök szerint be kell zárni a menekülttábort
Debrecen – A Modern Városok Program keretében együttműködési megállapodást ír alá a debreceni városházán Orbán Viktor és dr. Papp László polgármester.tovább »
hirdetés