Jegyzet: Inkább Kósa

Kósa Lajos
Kósa Lajos - © Fotó: HBN archív
Mintha most tört volna ki mind a politikában, mind a gazdaságban az uborkaszezon. Semmi anyázás, se egy vak komondor, se egy zaftos bizottsági ügy, de még egy vacak lejártási kísérlet sem. Égerházi Péter jegyzete.

Ugyan kit érdekel, hogy holmi londoni elemzők szerint maradtunk a 77. helyen mint pénzügyi központ (vezetőink találnának másik öt alappillért, amik alapján az élbolyba tartozunk.) Aztán az is furcsa lenne, ha 2/3-os többséggel nem a kormánypártnak tetsző alkotmánybíró-jelöltek kapnának zöld utat, de inkább térjünk át Kósa Lajosra.

Igaz, a Fidesz ügyvezető alelnöke csak az Origónak nyilatkozott, de mondatai érdekesebbek az előzőeknél. Itt van mindjárt egy cáfolat: esze ágában nincs honvédelmi miniszteri babérokra törni, ha már nem vezetheti az EU halászati-tengerjogi magyar delegációját, mert számára az lenne a legvágyottabb politikusi pozíció. Aztán emlékeztet arra is, hogy minden szavuk beigazolódott, amit 2010-ben Szijjártó Péterrel együtt mondtak (emlékezetes: elemzők ennek tulajdonították a forint mélyrepülését). Apropó, euró árfolyam: erről most úgy nyilatkozott: 1 és 1000 forint között lesz például az ukrajnai válságtól függően. Csak nehogy komolyan vegyék…

– Égerházi Péter –
hirdetés