Helyi közélet

2016.03.18. 11:18

Hollandiából hozta az amfetamint a drogfutár - A nánási kábszerügy utolsó szálát is elvarrták

Debrecen - A Hajdú-Bihari Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kilenc gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

Debrecen - A Hajdú-Bihari Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kilenc gyanúsított ellen kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A Hajdú-Bihar Felderítő Osztályának nyomozói a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársainak közreműködésével 2015. április 25-én 19 óra körüli időben a 35-ös számú főút 34-es kilométerszelvényében megállítottak egy személygépkocsit, amelyet Sz. Miklós hajdúnánási lakos vezetett. A gépjármű átvizsgálása során a rendőrök körülbelül egy kilogramm mennyiségű amfetamint találtak. A nyomozás során megállapítást nyert, hogy Sz. Miklós a kábítószert P. Gergő hajdúnánási lakos megbízásából hozta Hollandiából, ahol azt V. Pétertől vette át.

P. Gergőt aznap hajdúnánási otthonában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai elfogták. A rendőrök házkutatást tartottak nála, amely során kábítószergyanús tablettákat, a kiméréshez használt digitális mérleget, és 42 darab 0,22-es kaliberű lőszert találtak és foglaltak le.

A bűncselekménnyel összefüggésben rövid időn belül a Terrorelhárítási Központ beosztottjai Hajdúnánáson elfogtak még egy helyi lakost. J. András lakásában a nyomozók digitális mérleget és 60 gramm kábítószert, valamint zöld színű növényi származékot találtak, amelyeket lefoglaltak.


Fotó: police.hu | Kattintásra galéria nyílik!


A három férfit a rendőrök előállították a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták és bűnügyi őrizetbe vették őket, valamint előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes járásbíróság elrendelt.

V. Péterrel szemben nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, akit a rendőrök 2015. május 8-án elfogtak, majd gyanúsítottként kihallgattak.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a nyomozás során további öt kábítószer terjesztő személyt azonosítottak. P. Violát, B. Attilát, G. Zoltánt, K. Sándort és S. Gábort a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök az ügyben további tizenöt személyt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal az illetékes főügyészségnek megküldte.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában