Jegyzet: Három betű

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Getty Images
App – hosszabban applikáció, magyarul alkalmazás. Ez a hárombetűs szó, pontosabban a programok, amiket egyszerűen így nevezünk, fenekestül felforgatták a világot. Fabók Ágnes jegyzete.

Tavaly több mint 80 milliárd app-ot töltöttek le az okostelósok világszerte. E számnál azonban sokkal fontosabb e „miniprogramok” gyakorlati haszna.

Hogy mire gondolok? Én naponta két órát buszozok. Tehát az életemből minimum ennyi lenne „elvesztegetett” idő, ha nem lennének az okostelefonok. Mert anélkül az ember egy darabig olvas, cipeli a könyvet, az újságot, aztán azt is megunja, meg a beszélgetést, az alvást, az ablakon kibámulást. De vannak ezek a „ketyerék”, így én levelezek, képet szerkesztek, közösségi oldalakon lógok, nyelvet tanulok, s az applikációknak hála a lehető legkényelmesebben olvashatom a kedvenc weboldalaimat és újságjaimat is.

Mindez persze nem csak azért fontos, hogy ne unjam magam halálra, hanem azért is, mert a mi szakmánkban – de akár az élet bármely területén tevékenykedőknél is – elvárás a naprakészség. Illetve az is, hogy másokat is napra, sőt napszakra készen informáljunk. Ebben segít a saját hárombetűsünk, a Napló app.

– Fabók Ágnes –