Jegyzet: Fellőtték

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: ÉKN
Pályára állt a harmadik rezsicsökkentés is, először áprilistól, aztán majd szeptember-októbertől, persze nem kell túl tekervényes észjárás ahhoz, hogy lássuk: az őszi folytatáshoz az is szükséges, hogy kellő számban kerüljenek egyazon helyre azok a bizonyos, egymást metsző vonalak. Fábián György jegyzete.

A rezsicsökkentés kezdetétől sejthető volt, hogy rezsiharc készül belőle, azaz a 2014-es választási kampány és az azt megelőző állapotok központi elemévé állhat, és már akkoriban gyanítható volt az is, hogy egész jó stratégiává válhat, hiszen a közhangulatnak totálisan elege van a pártpolitikából, az viszont a legtöbbeket érdekli, hogy mekkora végösszeg kerekedik a havi számlákon. Az ellenzéknek, úgy tűnik, nem is nagyon volt, nem is igazán van hatásos ellenérve (és persze eszköze) a rezsis nyomulással szemben.

Mindaz persze majd áprilisban derül ki, ténylegesen mennyire voltak vevők az emberek (bocs: a családok) a rezsicsökkentésre mint választási adura, mennyire tudott hatékonyan válaszolni rá az ellenzék, és az is: a nagyon gyakran mindent eldöntő, úgynevezett csendes többség vajon most melyik oldalra áll. És persze, hogy melyik oldal mire lesz jó. És, hogy mi, választók, mire leszünk majd jók. Már, ha ez érdekel itt valakit.

– Fábián György –