Helyi közélet

2016.09.28. 14:18

Hangtompítós puskával öltek vadat az orvvadászok Debrecen mellett

Debrecen - A mezőőrök vették észre a két férfit, akik őzeket ejtettek el engedély nélkül. A debreceni rendőrök elfogták őket.

Debrecen - A mezőőrök vették észre a két férfit, akik őzeket ejtettek el engedély nélkül. A debreceni rendőrök elfogták őket.

A mezőőrök értesítették a rendőröket arról, hogy 2016. szeptember 27-én 18 óra 30 perc körül Debrecen külterületén, a Fancsikai tavak közelében egy lövést hallottak, majd találtak egy elhullott őzet, és a helyszínen két férfit tartanak vissza. A rendőrök elfogták B. Lászlót és B. Ákost, akik gyanúsítotti kihallgatásuk során elismerték, hogy ők lőtték le az őzet. A nyomozóknak a két férfi megmutatta, hogy hol rejtették el az erdőben az engedély nélkül tartott, hangtompítóval felszerelt kispuskát és lőszereket, amelyekkel elejtették a vadállatot, valamint egy másik lelőtt őzsuta tetemét. A rendőrök lefoglalták a fegyvert, a lőszereket és az őzeket. Az elhullott állatokat a nyomozók átadták az illetékes vadásztársaság képviselőinek.

A Debreceni Rendőrkapitányság a helyi lakosok ellen orvvadászat bűntett és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában