Jegyzet: Áldatlan állapot

Illusztráció - Jegyzet: Áldatlan állapot
Illusztráció - Jegyzet: Áldatlan állapot - © Fotó: Sean Gallup / Getty images
Minden ujjacskája megvan? Egészséges? Hajas baba vagy pihehajú lesz a csöppség? Kire hasonlít majd a kislány? Mert kislány lesz, ezt előre eldöntötték. Ezer gondolat merült fel az anyában, de a férfinak csak egyet mert említeni, mert súlyos teher kísérte e témát. Horváth Borbála jegyzete.

– Szeretném, ha kék lenne a szeme, mint az előzőnek. – Jó, akkor majd olyat választunk. Valahogy így képzelem el a szombathelyi csecsemőrablók „várandós” időszakát. Nem fér a fejembe, hogy képzelte a 38 éves nő és 31 éves unokaöccse e terv kivitelezését. Mit mondott az anya a saját négy gyermekének, a szomszédoknak, a védőnőnek az égből pottyant kistestvérről. Hogyan hihette ez a két felnőtt, hogy a valós szülők majd legyintve hazasétálnak a kórházból? Miért gondolták, hogy senki sem lát majd összefüggést az újszülött osztályon hirtelen megüresedett ágy és a néhány utcával arrébb „szeplőtelen születés” csodája nyomán gyarapodó család között? És főleg, hogyan történhet meg, hogy valaki besétálhat a kórházba és a hóna alá csaphat egy csecsemőt, ha megtetszik neki?!

– Horváth Borbála –


Meg akarták tartani a szombathelyi kórházból elvitt újszülöttet
A rendőrség kizárta az emberkereskedelem gyanúját a szombathelyi Markusovszky Kórház szülészeti osztályáról eltűnt újszülött ügyében. Azóta bebizonyosodott, a gyermeket azzal a szándékkal vitték el a kórházból, hogy megtartsák – közölte a megyei főkapitányság vezetője csütörtökön, sajtótájékoztatón. tovább »

Megtalálták az eltűnt csecsemőt, emberkereskedelem gyanúja miatt nyomoznak Vas megyében
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a szombathelyi Markusovszky Kórházból eltűnt, majd megtalált újszülött csecsemő ügyében – közölte a rendőrség szerda este honlapján. tovább »