Adventhívó varázsszavak

Akt.:
A Varázsszavak című előadást november 10-én láthatta a közönség a Kölcsey Központban
A Varázsszavak című előadást november 10-én láthatta a közönség a Kölcsey Központban - © Fotó: Matey István
Sajnálom. Sajnálom, hogy egy kicsit is aggódtam, mit fog szólni a közönségünk a Varázsszavak című előadás láttán. A város rendezvényszervező kft.-jének vezetőjeként gondolkodtam, amikor fel-felsejlett bennem, tudják-e a jegyet váltók, hogy a középiskolások, egyetemisták, tanárok és a zsirai Fogyatékos Otthon KOMISZ színjátszós lakói alkotta soproni dESZKa Társulatban teli szívű, lelkes amatőr társulatot tisztelhetnek majd. Bódor Edit írása.

Tudják-e, hogy a Kowalsky meg a Vega zenekar nem lesz jelen, csak azt adják egy jó ügyhöz, amiért ők már megdolgoztak: a hírnevüket, s jogdíj nélkül a zenéiket. 1200 ember nem értheti félre – a Kölcsey Központ november 10-i előadására olyan hamar elfogytak a jegyek, hogy újabb alkalmat hirdethettünk vasárnapra.

Bocsáss meg!

Bocsáss meg Uram, a nyugtalankodásomért, hogyan oldódik meg 44 szereplő – köztük jó néhány kiemelt figyelmet igénylő – vendégül látása, plusz egy éjszakával meg egy nappal megtoldva. A Görögkatolikus Metropólia Petőfi téri épületében ott lakó kollégisták adták át helyüket. Amikor Kocsis Fülöp érsek atya köszöntötte a vendégeket, amikor a Lyciumban együtt ettük Debrecen tortáját, amikor több felekezet és a Magyar Református Szeretetszolgálat képviselői is megtalálták a társulatot egy-egy jó szóval, már tudtam: áldott alkalom ez, velünk vagy.

Köszönöm.

Hogy megélhettem, hogyan mosódnak el az előnyök és hátrányok; hogyan válik teljessé mindenki, aki csapatban van, közös célért dolgozik. Láthattam a meghajlás felemelő, örömteli pillanatát, az állva tapsoló közönséget, akik átérezték ezen előadások valódi értékét.

Szeretlek.

Még egy színezetet nyert a szótáramban ez az életemben már annyiszor, annyiféleképp értelmezett, érzett kifejezés. Hogy ennek kimutatása az is, amikor a tőlünk telhetőt önzetlenül adjuk a másiknak, legyen az akármilyen hétköznapinak ható apróság is. Akkor vésődött belém, amikor az egyik zsirai szereplő, bár vendég volt, feltakarította a kicsorgott kávézaccot, s megkérdezte: Ugye mindig emlékezni fogsz ránk, amiért segítettünk neked? Ez csak egyetlen a sok élményből, ami miatt biztosan nem feledem a Holt költők társasága nyomán írt, nagy összefogással, jelentős energiabefektetéssel készült darab alkotóit, debreceni látogatásukat.

– Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője –

bodor_edit_Bódor Edit | Fotó: Derencsényi István