Helyi közélet

2014.06.25. 18:49

Vetés előtt visszatérnek rá

Debrecen - Bár még nincsenek „konkrét tervek”, a város és a piacfelügyelet szeret(ne) előre gondolkodni.

Debrecen - Bár még nincsenek „konkrét tervek”, a város és a piacfelügyelet szeret(ne) előre gondolkodni.

Mintegy húsz árus vett részt azon a második egyeztetésen a múlt héten, ahol a zöldségpalántások költöztetésének lehetőségeit, az ahhoz szükséges feltételeket vitatták meg. Mint az egyik résztvevő kereskedő elmondta, a városháza munkatársa is részt vett az ülésen, s arról beszélt, a jövőben lehetséges, hogy mindössze 50 pavilon lesz a Csapó utcán, ahol csak vágott virágot lehet majd kapni. – Végül abban egyeztünk meg, annak ellenére, hogy a többség még mindig nem támogatja a zsibire költözést, hogy visszatérünk a témára szeptemberben – tette hozzá a férfi.

Csak tervek vannak

A „városházi résztvevő”, a városüzemeltetési osztály vezetője volt, aki lapunknak elmondta, nincsenek konkrét tervek, csak elképzelések, melyek a legjobb esetben is öt éven belül valósulhatnak meg, hiszen forrás és megfelelő pályázat sincs még.

Gábor Zsombor hangsúlyozta, az árusokat a Csapó utca Vár és Burgundia közötti szakaszának átépítése után, ideiglenesen költöztették a mostani helyre, s a Dósa nádor térig tartó szakaszt is szeretnék bevonni a sétálóövezetbe.

– Ha sikerül az elképzelést megvalósítani, akkor a mostani 103 asztal helyett csak kevesebb, s a megújult környezethez jobban illeszkedő pavilont helyezünk majd el. Ám – mint ahogyan azt a találkozón is hangoztattam – ezek csak tervek – szögezte le Gábor Zsombor, hangsúlyozva: a cél egy 21. századi követelményeknek, turisztikai szempontoknak megfelelő, városképbe illő virágpiac létrehozása.

HBN-FÁ

A cikk folytatása a Napló csütörtöki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában