Helyi közélet

2016.11.18. 07:33

Tizenegy évet várt Földes a zebrára - most végre megkapta

Földes, Püspökladány - A megyénket érintő útfelújítás egyik legjelentősebb szakaszát adták át.

Földes, Püspökladány - A megyénket érintő útfelújítás egyik legjelentősebb szakaszát adták át.

Több mint egy milliárd forintból újult meg a 42-es főút Püspökladány belterületétől a sárrétudvari elágazásig terjedő 7,3 kilométeres útszakasza. A már 2015-re prognosztizált, de az elhúzódó munkálatok miatt mostanra megvalósuló beruházás munkálatai során megerősítették az útalapot, valamint új kopóréteget is kapott az út.

Jövőre folytatják

A csütörtöki hivatalos átadóünnepség során Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, sokat enyhíthet a Sárrét szívében lakók bosszúságain a ráncfelvarráson átesett rész, hiszen a jó minőségnek köszönhetően mostantól jelentősen csökkent a por és a zajártalom az érintett szakaszon.

Fotó: Matey István | Kattintásra galéria nyílik

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy ezzel az útfelújítások a megyében egy időre befejeződtek, de jövőre folyatódik a program, így Hajdú-Biharban 35 kilométernyi útszakasz teljes rekonstrukcióját végzik majd el 4,5 milliárd forintból.

A Hajdú-bihari Napló azon kérdésére, hogy Püspökladányt mikor érheti el az M4-es autópálya, az államtitkár azt válaszolta, EU-s források híján ez nagyban függ az ország gazdasági teljesítőképességétől, de reményét fejezte ki, hogy még az uniós ciklus lezárta előtt megkezdődhetnek a munkálatok.

Vége a várakozásnak

Több mint tizenegy évet várt Földes a gyalogátkelő megújítására; a zebrát ugyancsak csütörtökön avatták fel ünnepélyes keretek között a Karácsony Sándor téren.

Fotó: Matey István | Kattintásra galéria nyílik

A 6,7 millió forintból épült átkelőhöz több biztonsági elemet, köztük az észlelhetőséget elősegítő, sárgán villogó figyelmeztető lámpákat, valamint csőkorlátot szereltek fel. Emellett új, tartósabb burkolati festést kapott.

HBN–MSz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában