Helyi közélet

2015.02.02. 12:38

Megkérdeztük: Mi kellene a települések népességmegtartó erejéhez?

Debrecen - Hogy lehetne megakadályozni a települések népességfogyását? Megkérdezett olvasóink nagy része szerint a munkalehetőség hiányával kellene valamit kezdeni.

Debrecen - Hogy lehetne megakadályozni a települések népességfogyását? Megkérdezett olvasóink nagy része szerint a munkalehetőség hiányával kellene valamit kezdeni.

– Jelenleg Tetétlenen lakom, de nem tervezem, hogy itt élem le az életemet. A legfőbb ok, amiért sokan elhagyják a kis településeket az az, hogy nincs munkahely – mondta Lukács Ákos.

Rudi Vivien szerint a munkalehetőség hiánya mellett azért költöznek el sokan, mert a kis falvakban semmilyen szórakozási lehetőség sincs, annak ellenére, hogy az embereknek lenne rá igénye.

– A nagyobb városokban sokkal több lehetőség van. Talán ha a kisebb településeken is lenne munkalehetőség és nem csak közmunka, többen maradnának – vélekedett Nagy Barbara.

Nagy Máté szintén azon az állásponton van, hogy a legfontosabb a munkahely. Mint mondta, ha az nincs, hiába marad valaki a lakóhelyén.

– Ha a telkek ára olcsóbb volna és lenne helyben munkahely, akkor sokkal többen maradnának korábbi lakóhelyükön. Így viszont arra kényszerülnek, hogy elköltözzenek onnan – válaszolta kérdésünkre Száraz Gabriella.

Vargáné Kökényesi Mónika néhány évvel ezelőtt költözött Debrecenből Derecskére. Mint mondta, szülei a kisvárosban élnek, az élet pedig olcsóbb ott.

HBN|Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában