Jégre mennek a tehetségek

Akt.:
Jégre mennek a tehetségek
© Illusztráció: Derencsényi István
Debrecen – A junior világbajnokság újra fellendítheti a debreceni műkorcsolya szakág életét – vallják a szakemberek.

Nem kevesebb mint 48 ország várhatóan 210 sportolója vesz részt a március 16-20. között Debrecenben megrendezendő junior műkorcsolya és jégtánc világbajnokságon – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

Régiós szerep

A Gyulai István Atlétikai Stadion felújított VIP termében megtartott eseményen Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere a verseny kapcsán kiemelte, ez a rendezés is jól mutatja a város elkötelezettségét a sport iránt. A politikus hangsúlyozta, Debrecen a sportversenyek szervezésével szeretné megerősíteni a régiós szerepét, ráadásul a város lakói fogékonyak a minőségi viadalokra, így a korcsolyások versengésére remélhetően sokan látogatnak majd ki a Főnix Csarnokba. Barcsát büszkeséggel tölti el, hogy újra világbajnokságnak adhat otthont a cívisváros.


Fotó: Derencsényi István A sajtótájékoztatón | Fotó: Derencsényi István ©

Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgatója szerint Debrecen sokat profitálhat a szervezésből, remélhetőleg több fiatal is beleszeret a sportágba. A sportvezető úgy véli, az utóbbi években visszaesett a műkorcsolyázás iránti érdeklődés a városban, reméli a vébé után újraéled ez a szakág a Hajdúságban.Hazai pálya előnye

Engi Klára, a korábbi remek jégtáncos, aki most a szövetség pontozásos ágazati igazgatója a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, a hazai versenyzők közül műkorcsolyában még 3-3 fiú és lány reménykedhet az egyéni indulásban, viszont csak egy-egy szerepelhet a megmérettetésen – válogatók döntenek a részvételről. Páros műkorcsolyában nem lesz indulónk, ellentétben jégtánccal, ahol a Marton Villő, Szemko Danyil, illetve a Wei Kimberly, Fourati Ilias kettős képviseli Magyarországot. A sajtótájékoztatón megjelenő Marton Villő úgy nyilatkozott, erőt adhat számukra, hogy hazai környezetben, remélhetőleg szépszámú nézősereg előtt mutathatják meg tudásukat.


Fotó: Derencsényi István Fotó: Derencsényi István ©

Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója eredményes és sikeres versenyben bízik, reményei szerint a vébét követően bebizonyosodik, hogy jó döntés volt sportszakmailag, illetve anyagilag is megrendezni a világeseményt.

HBN-BN