Jégkorong: Már az első harmadban eldöntötte a Debrecen

Jégkorong: Már az első harmadban eldöntötte a Debrecen
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Eredményes játékkal örvendeztették meg az érdeklődőket.

Bemutatkozott a DEAC hokicsapata: sokan voltak kíváncsiak az első hazai edzőmeccsre, melyet szerdán vívott meg David Musial alakulata a Debreceni Jégcsarnokban a Vasas ellen. A cívisvárosiak, ahogy a múlt héten, ezúttal is legyőzték a Vasast, most 5–2-re nyertek.

Hamar eldőlt

A debreceni legénység azonnal nekiugrott a vetélytársaknak. A mieink nagy iramot diktáltak, kemény, agresszív hokival lepték meg az ellenfelüket. Németh Attila már a második perc legelején betalált. Nem sokkal rá újabb debreceni gólnak tapsolhatott a szépszámú közönség, Behal passzát Novotny vágta be. Rövidesen folytatódott a gólszüret, egy keresztbe adás után Salló lőtte ki a hosszú felső sarkot. A harmad utolsó percére is jutott egy találat, Novotny duplázott.

1-7Fotó: Derencsényi István

A klub honlapjának beszámolója alapján a debreceniek ugyan lazítottak a gyeplőn a második etapban, mégis növelni tudták előnyüket, Kafka éles szögből felvarrta a pakkot a rövid felsőbe. A vendégek sem maradtak gól nélkül, egy védelmi kihagyás után Gágyor volt eredményes, majd Czakó is kihasznált egy hibát. A DEAC megérdemelten nyert 5–2-re.

David Musial vezetőedző is elégedetten nyilatkozott. „Örülök, hogy nyertünk és örülök annak is, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésünkre. Az első harmadban igen jól indultunk, gólokat szereztünk. A második játékrészben több egyéni hibát vétettünk, ezeket ki fogjuk javítani. Összességében azonban egy remek meccset játszottunk!”

A DEAC péntektől vasárnapig Gyergyószentmiklóson, a Gyilkos-tó Kupán lép jégre.

HBNTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek