Jéggé fagyott a vízár

Jéggé fagyott a vízár
Hömpölygött a víz Miskolcon, a Szentpéteri kapuban, kedden délután. Azután pedig lefagyott.

Három-négy koccanásos baleset is volt annak következtében, hogy egy-két autós óvatlanul vezetett. Útlezárások, terelések miatt akadozott a forgalom, miután kedden délután a miskolci Szentpéteri kapuban eltört egy 300 milliméter átmérőjű nyomócső.

A kiömlő, mintegy háromezer köbméter víz messzire folyt, és a mínusz 4 fokban sokfelé megfagyott, ezért kellett „bevetni” a szóróautókat. A rendőrség tizenhat munkatársa vett részt a forgalomlezárásban, -terelésben. A csőtörés miatt, illetve a meghibásodott szakasz kiiktatása következtében vízhiány volt több környező házban, valamint a Katowice utcai lakóterület magasabb pontjain.

Szerdán hajnal 4-kor derült ki, hogy nem tudják helyreállítani a szolgáltatást, ezért a munkagödörben „ledugózták” a csövet. Ezzel együtt délután is többfelé volt (van) vízhiány a környéken, amikor egy elzárót építettek be. Öt családi házba szerdán lajtkocsival vitték a vizet. A szakemberek reményei szerint csütörtökön végeznek a munkával. Azután jöhet a felbontott aszfalt pótlása, amit az időjárás hátráltathat.

Sz.G.