Jegesmedvék vs. MAC – Legyőzték az üldözőjüket

Akt.:
Jegesmedvék vs. MAC  – Legyőzték az üldözőjüket
Miskolc – Nagy érdeklődés övezte a jégkorong Erste Liga kedd esti, Miskolcon játszott rangadóját.

A korongejtés fővárosi bottöréssel végződött, ez az eset olyan ritka, mint a fehér holló. A 3. perc elején Hajós bottal lökésért a kiállítás sorsára jutott, de a fővárosiak semmit nem tudtak kezdeni az előnyükkel, sőt a büntetés letelte előtt pár másodperccel gyors ellentámadás végén Sakaris balról, közelről lőhetett, a lehetetlen szögből azonban hasba találta Bálizst.

Majdnem sikerült

Mezőnyfölényben küzdöttek a pirosak, akik többször jutottak célzási lehetőséghez, de vagy mellé tüzeltek, vagy a budapestiek zárták a szöget. A 10. percben hat MAC-hokis került a jégre (egyszerűen elcserélték magukat), így jött a miskolci emberfór. A 13. percben Bálizs, az egykori Maci, kapujából jócskán kikorcsolyázva tenyerelt a játékszerre a rácsapni készülő Tóth A. így hoppon maradt. Az éllovas üldözőjének tagjai alig jutottak a ketrec közelébe, ezért rendre messziről bombáztak, de korongjaik meg sem kottyantak Adorjánnak. A piros-fehérek második előnyéből sem lett érdemi alakítás, így az első harmad 0-0-lal zárult, pedig a végén csak centik hiányoztak az első hazai találathoz.
dvtk-mac-11-aj_650

A szemfüles Tóth A.

A második húsz perc elején a harmadszor került létszámfölénybe a DVTK, érdemi tőke nélkül. A küzdelem és a tempó kielégítette az igényeket, a publikum csak gólt követelt. A 30. percben Magosi közelről próbálta meg a hason csúszó Bálizs fölött a ketrecbe paskolni a korongot, de piszkálásából végül semmi nem lett. Ebben az időszakban becsúsztak a pontatlan átadások, amelyek az idegeskedés számlájára íródtak. Adorjánnak kellett néhány középre tartó lövést fognia, ezeket azonban állta. Hol az egyik, hol a másik gárda nyomott erősebben, a hálók azonban nem rezdültek. A vendégek romboltak, de a 36. percben már tehetetlenek voltak. Kulmala a kapu mögött már csaknem elveszítette a korongot, de még annyi ereje maradt, hogy középre gurítson, a szemfüles Tóth A. közelről Bálizs mögé helyezett (1-0). Az előnyt nyugalmat kölcsönzött a Jegesmedvéknek, akik nagyon közel álltak fórjuk megduplázásához. Miskolczi pár lépés megtétele után már csak Bálizzsal állt szemben, a bal alsó sarkot vette célba, lövésében viszont nem volt elegendő erő. Paprikás hangulatban ért véget a szakasz és maradt izgalom a harmadik felvonásra is.

Négy, három ellen

A folytatásban az áthúzódó negyedik Maci-emberelőnyt sem használták ki Galaniszék, aztán Sakarist ültették ki, de ebből sem lett semmi. A sípszó utáni fővárosi gól természetesen nem ért, majd Sakaris és Kovács B. civakodott, 2-2 percet kaptak érte. Nem sokkal később négy hazai próbálkozhatott három ellen és ebből Pavuk balról, közelről összehozta a másodikat (2-0). A hajrában Kovács B. mutatott be néhány ringbe illő mozdulatot, de megúszta. Az időkérés és a kapus lehozatal sem fizetett, így a több játékosát nélkülöző miskolciak a győzelmen túl azért érdemelnek dicséretet mert nem kaptak gólt.

– Kolodzey Tamás –Jegyzőkönyv

 

DVTK Jegesmedvék – MAC Budapest
2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Miskolc, 1018 néző. V.: Babic, Kókai (Kormos D., Muzsik).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Leppanen, Joe, Magosi, Miskolczi, Galanisz – Ruikka, Rantanen, Pavuk 1, Vas (1), Sakaris – Vojtkó, Bernáth, Hajós, Tóth A. 1, Kulmala (2) – Köllő, Berta, Tóth G. – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Mikael Tisell.

MAC Budapest: Bálizs – Pozsgai, MacAulay, Klempa, Brown, Dansereau – Dudás, Cunningham, Bodó, Nagy K., Orban – Vokla, Garát, Somogyi, Terbócs, Keresztury – Kovács B., Tóth R., Lőczi, Kedves – Arany (kapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 8 perc, ill. 18 perc.

Mikael Tisell: – Nagyon szoros mérkőzést játszott a két kitűnő csapat. Kiegyenlített volt a játék, fontos volt Tóth A. gólja, ami a mi oldalunkra billentette az előnyt. Szükségünk volt a sikerhez a nagyon jó kapusteljesítményre is.

Majoross Gergely: – A két kiváló csapat jó mérkőzést vívott, és erre van szüksége a magyar hokinak. Sajnálom, hogy nem nyertünk, volt elég lehetőségünk a sikerre, de majd tanulunk a hibáinkból.

A jégkorong Erste Liga állása:

1. DVTK Jegesmedvék 21 18 1 1 1 84-31 57 pont
2. MAC Budapest 22 15 – – 7 86-54 45
3. Dunaújvárosi Acélbikák 21 13 – – 8 70-55 39
4. SC Csíkszereda 23 11 1 1 10 80-74 36
5. Ferencvárosi Torna Club 21 10 2 – 9 74-65 34
6. UTE 21 10 2 – 9 62-60 34
7. ASC Corona Brasov 23 7 1 4 11 58-65 27
8. Fehérvári Titánok 22 6 1 2 13 59-86 22
9. EV Vienna Capitals 24 – 1 1 22 38-121 3