Sport

2014.08.02. 11:06

Egy hiba a végén, és...

Hiába veszélyeztetett többször is a DVSC, mégis az MTK lőtte be a győztes gólt a hajrában. Az MTK Budapest együttesével csapott össze péntek este a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Bozsik-stadionban.

Hiába veszélyeztetett többször is a DVSC, mégis az MTK lőtte be a győztes gólt a hajrában. Az MTK Budapest együttesével csapott össze péntek este a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Bozsik-stadionban. Ahogyan az várható volt, a BATE Boriszov elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn kiállított debreceni csapathoz képest egy teljesen más, ugyanakkor igen erős összeállításban küldte pályára fiait Kondás Elemér. A mérkőzés elején inkább csak tapogatóztak a gárdák, egyik fél sem vállalta fel a nyíltsisakos küzdelmet.

A félidő derekáig nem alakult ki igazán nagy gólszerzési lehetőség, az MTK rendre szögletből próbált veszélyeztetni, a Loki pedig elfutásokból próbálkozott. A 30. percben nagy ziccer adódott a cívisvárosiak előtt, Volas estében kanalazta ki oldalra Ferenczinek a labdát, akinek 12 méterről elengedett lövése Poór lábáról szögletre vágódott.

Valamivel később Tisza is helyzetbe került, de a lövése lepattant Vukmirról. A játékrész végén a kék-fehérek előtt adódott egy lehetőség, ám Polekszics kezében elakadt a játékszer.

Lendületbe jöttek

A szünet után az MTK és a DVSC is sokkal aktívabb játékot mutatott be, itt is, ott is akadtak helyzetek, de inkább a Loki próbált nyomni. Ferenczi jó húsz méterről elvégzett szabadrúgását csak kiütni tudta Hegedüs a 48. percben. A folytatásban is lendületesebb maradt Kondás Elemér együttese, ha nem Bódiék támadtak, akkor eredményesen hárították a hazaiak próbálkozásait.

A 72. minutumban Polekszicsnek akadt munkája, Kanta hozta játékba Horváthot, aki a tizenhatos sarkáról engedett el egy bombát, a piros-fehérek hálóőre csak kiütni tudta a labdát. A hajrában próbálta átvenni az irányítást Garami József alakulata, mely meg is szerezte a vezetést: Nagy Tibor lógott meg a szélen, az alapvonalról középre passzolt, és az egyedül hagyott Horváth senkitől sem zavartatva hat méterről a kapuba lőtt a 90. percben.

Ezzel el is dőlt a meccs, 1–0-ra nyert az MTK, ami azt jelenti, hogy a Loki két forduló alatt egy pontot szerzett.

HBN-SZADÓ


Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Az első félidőben az MTK-nál volt többet a labda, de sokat tettünk a győzelemért. Úgy érzem, ikszes meccs volt, nem érdemeltünk vereséget, de az az egy hiba megbosszulta magát. Többször kerültünk helyzetbe, bár most nem volt százszázalékos ziccerünk.Garami József: – Az első játékrészben jól játszott a csapat, de a befejezésekkel adósok maradtunk. A szünet után a DVSC fürge játékosai megmozgattak bennünket, egy ideig úgy tűnt, ebből bajunk is lehet, de sikerült rendezni a sorokat, és egy szép támadás végén gólt szerezni.

 


A tények

MTK – DVSC-TEVA 1–0 (0–0)

Bozsik stadion, 1000 néző. Vezette: Iványi (Albert, Buzás)

MTK: Hegedűs – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Vass Á., Pölöskei – Bese, Kanta J., Horváth Zs. – Hrepka (Frank 58.)

DVSC: Polekszics - Lázár, Morozov, Brkovics, Vadnai - Bódi, Ludánszki, Bouadla, Ferenczi (Nagy Z. 84.) – Volas (Seydi 74.), Tisza

Gól: 1–0 Horváth Zs. (90.)

Sárga lap: Morozov (43.)

 


A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 2. fordulójában a Debreceni VSC-TEVA gárdája az MTK Budapest vendégeként lépett pályára pénteken 20:30-tól a Bozsik József Stadionban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!