Jég dupla whiskyvel

Jég dupla whiskyvel

Tiszaújváros – Márkás italra szomjazott az a férfi, aki lopási szándékkal tért be egy
tiszaújvárosi szupermarketbe.

Egyközépkorú férfi barátaival italozott egy tiszaújvárosi sörözőben, amikor elhatározta, hogy a következő kört Ő állja. Csak egy kis időt
kért a cimboráitól. Elment a közeli bevásárló központba, ahol rögtön a szeszes italok polcánál állt meg, s nyomban választott is egy jó nevű whiskyt. A lopásgátló gyűrűt leszakította az üvegről, majd eldobta, illetve a palackot a nadrágszíjához erősített és a kabátja alá rejtette.

A drága nedűből azonban egy korty sem csordulhatott le a torkán, mivel távozásakor a jelzőberendezés sípolni kezdett. A biztonsági őr nyomban megállította a férfit, majd ruházatának átvizsgálása során előkerült a tolvajtól az áruház italkészletének hiányzó darabja. A férfi még ezek után is kérdőre vonta a biztonsági őrt, mivel nem értette, hogyan jelzett be a berendezés annak ellenére, hogy a biztonsági gyűrűt ő már eltávolította. Az őr elmondta, hogy pechére még egy lopásgátló maradt a palackon.

Ezután az üzlet biztonsági őre értesítette a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság ügyeletesét arról, hogy egy vásárló fizetés nélkül szeretett volna távozni. A szolgálatban lévő kollégák nyomban a helyszínre siettek, akiket csak ezután ért meglepetés. Ugyanis az adatok ellenőrzésekor kiderült, hogy az elkövetőnket már nyolc (elsősorban lopás miatt) hatóság körözte. A férfit előállították a rendőrkapitányságra. A gyanúsított beismerő vallomást tett, s részletesen elmesélte a “bevásárlás” körülményeit.

A szupermarket biztonsági őrének, valamint a rendőrök kitartó, pontos munkájának köszönhetően a részeges tolvaj az estét már “hűvösön” töltötte- tájékoztatta Borsod Online-t Egyedné Novodonszki Éva, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda munkatársa.