Jazz és blues sörrel keverve​

Akt.:
Jazz és blues sörrel keverve​
Jazz és blues sörrel keverve​ - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúböszörmény – Véletlenek márpedig nincsenek – gondolta Takács Tamás, a Hajdúböszörményi Jazz-Blues Jamboree ötletadó szervezője, amikor egy fővárosi koncertjén összefutott Martin Imrével, a Cseh Sörnapok szervezőjével. Azt, hogy közös projektjük nem volt hiába, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 15. Jazz-Blues Jamboree eseményei mellett az I. Cseh Sörnapokat is sikerült kivitelezni.

A június 11. és 13. közé szervezett ízletes kultúrcsemege pénteken ötezer embert vonzott a Bocskai téri szabadtéri színpadra, közben a Korál 40. éves jubileumi koncertet adott.

A 2001 óta létező eseményen akkoriban két nap alatt szórakozott háromezer látogató, most ezt a számot egy este alatt túlszárnyalták – belépőt nem szednek, ingyenes a program. Takács Tamás kiemelte, hogy az igényes zenére jelentkezett, s meg is maradt az igény. Az ide érkező előadók mindig hangsúlyozzák a jamboree szakmaiságát, minőségét.

A sörnap új és nagy színfoltja a városnak, remélik, sikerül felnőni hozzá – tette hozzá a szervező. Szombat estére többek között Tátrai Tibort várják, további részletek a HAFIM honlapján.

HBN


HAFIM-rendezvény

A szervező Hajdúböszörményi Fiatal Művészek Egyesülete (HAFIM) 2003-ban alakult meg. Az egyesület célja – többek között – Hajdúböszörmény város és az Észak-alföldi régió kulturális életének fellendítése, a helyi kulturális tevékenységet végző fiatalok, csoportok részére fellépési-bemutatkozási lehetőség nyújtása. A város ifjúságának összefogása, perspektívák nyújtása a jövő felé.A HAFIM tagjai művészetkedvelő fiatalok, akik szeretnék a város kulturális életét színesebbé tenni, illetve a helyi adottságokra alapozva annak sajátos kultúráját fenntartani és népszerűsíteni. A programok megvalósításában részt vesznek pedagógus, művelődésszervező, előadóművész és igazgatásszervező végzettséggel rendelkező, illetve amatőr filmes és festő tagok.Rendezvényeik közé tartozik még a Hajdúböszörményi Nemzetközi Big Band Fesztivál, Éjszakai Jazzcafé​ stb.
hirdetés