Javulhat a dorogiak életminősége

Akt.:
Pillanatkép a múlt évből. A szociális otthonteremtési program keretében juthattak lakáshoz fiatalok
Pillanatkép a múlt évből. A szociális otthonteremtési program keretében juthattak lakáshoz fiatalok - © Fotó: Derencsényi István
Hajdúdorog – Évértékelő, terveket vázoló lakossági fórum zajlott a napokban a hajdúsági városban.

Az önkormányzat el tudta indítani a szociális otthonteremtési programot, folytatódott a Móra Ferenc Általános Iskola felújítása, a térfigyelő rendszer kiépítése és a napelemes közvilágítás bővítése, továbbá a Rákóczi-kertben elindult a szenny­vízberuházás – tájékoztatta a jelenlévőket Csige Tamás polgármester.

A közfoglalkoztatási program eredményeivel folytatta: Hajdúdorogon papírbrikettet gyártanak, 15-20 parkolót építettek a Petőfi téren. Igaz – tette hozzá – szakképzett munkaerőből náluk sincs elegendő. Továbbra is zajlik a térkőgyártás. A szociális szövetkezet sikeresen tevékenykedett, így most négy plusz két évre hét személynek tudnak munkát adni. Jól működik az elektronikai bontó és a varroda is, ezeket még teljesen nem vonták be a szövetkezetbe.

Csige Tamás, Hajdúdorog polgármestere

Csige Tamás, Hajdúdorog polgármestere | Fotó: Matey István, archív

Megtudtuk, hogy a régészeti feltárásokban az elmúlt 40 évben vállalt szerepéért Széchényi Ferenc-díjat adományozott a hajdúdorogi önkormányzatnak a Magyar Nemzeti Múzeum tavaly.

Kerékpárút, körforgalom

A múlt évi gazdálkodás zárásakor csaknem félmilliárd forint állt rendelkezésre. Ebből 150 millió a nyertes pályázatokra kiutalt összeg. A takarékos gazdálkodásnak köszönhetően 2015-től folyamatosan nő a város vagyona – tájékoztatott a polgármester. Az európai uniós forrásokból megvalósítandó fejlesztési lehetőségekről is beszélt Csige Tamás. A szennyvízhálózat bővítése, a belterületi kerékpár­út fejlesztése is napirenden van, továbbá egy körforgalom építése. Az orvosi rendelő tetőterének beépítésére pályázati forrás van.

HBN–Miska Andrea


Fotók: Kovács Péter
Hajdúdorog - Ezer vendége volt Hajdúdorogon a Szent Bazil Oktatási Központ szombat este megtartott alapítványi báljának, amelyet az intézmény sportcsarnokában rendeztek meg. A rendezvény Kocsis Fülöp Érsek-Metropolita köszöntőjével kezdődött, a nyitó táncot a gimnázium diákjai adták elő. A hajdúd...