Zsarolás hetedikesek között

Akt.:
Debrecen – A sértett egy ideig ellenállt, de a tizenéves vádlott nyomás alatt tartotta…

Javítóintézetbe küldené a Debreceni Járási Ügyészség azt a más ügyből kifolyóan előzetes letartóztatásban lévő fiút, aki többször megzsarolta hetedikes iskolatársát. A vádlott mp3-lejátszókat és 450 forintot szerzett meg bűnös módon.

A megyei főügyészség közlése szerint M. A. 2012. decemberében egy debreceni oktatási intézet folyosóján odalépett a sértetthez azt követelve, hogy másnapra hozzon neki egy mp3-lejátszót. Amennyiben a kívánsága nem teljesül – fenyegette meg –, megveri és nyomatékként négyszer-ötször megrúgta a másik combját. Másnap a bántalmazástól tartó fiú két – összesen 3 ezer forint értékű – mp3-lejátszót vitt a vádlottnak.

A rákövetkező márciusban M. A. fenyegetően azt követelte a diáktól, hogy másnapra vigyen neki 2500 forintot. A gyerek több napig nem engedett, a vádlott azonban minden egyes tanítási napon megkereste és számon kérte. Ezek eredményeként az áldozat egy alkalommal 200, egy másik esetben 250 forintot adott át.

A cselekménnyel okozott kár – tájékoztatott a vádhatóság – részben megtérült, mivel a sértett az mp3-lejátszókat visszakapta.

HBN