Javíthatók a Bagamérban feltárt hiányosságok

Bagamér – A önkormányzatnál a belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése az összesített értékelés alapján nem volt szabályszerű – állapította meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a bagaméri önkormányzatnál a témában végzett ellenőrzésekor.

Egyebek mellett nem volt szabályszerű a kockázatkezelési rendszer, a kontrolltevékenységek, az információs és kommunikációs rendszer, valamint a monitoring rendszer kialakítása és működtetése, mivel a jegyző nem mérte fel és nem állapította meg a polgármesteri hivatal tevékenységében, gazdálkodásában rejlő kockázatokat, nem határozta meg az egyes kockázatokkal kapcsolatban a szükséges intézkedéseket, és azok teljesítésének folyamatos nyomon követési módját.

Az ÁSZ Bagamér polgármestere, illetve jegyzője részére fogalmazott meg javaslatokat, amelyekre az ellenőrzött szervezet vezetőjének intézkedési tervet kell készítenie. Az ÁSZ az intézkedési tervben foglaltak megvalósítását utólagosan ellenőrizheti.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés