Javítgat ezt-azt az E.ON, több helyen nem lesz ma áram

Akt.:
Javítgat ezt-azt az E.ON, több helyen nem lesz ma áram
© Illusztráció: Getty Images
Hajdú-Bihar – Nyáron sem hanyagolható a karbantartás, de esetenként elhalasztják.

Ma, kedden a megyében több településen végez előre tervezett karbantartást ez E.ON; így például Balmazújváros több utcájában reggel 8-tól délután fél ötig, Létavértesen 8-tól 16 óráig lehet áramszünetre számítani, Debrecenben pedig a Juhász Gyula és a Thomas Mann utcák lakóit reggel 7-től este 19 óráig tartó áramkimaradásról értesítette előzetesen a szolgáltató. Habár utóbbi lakóknak hétfőn „megkegyelmezett”, nem kell a rekorddöntögető meleg napon légkondi vagy hideg sör nélkül létezniük.

– A több mint 80 ezer kilométer hosszú hálózat megfelelő karbantartásának megszervezése komoly logisztikai és nem utolsósorban technikai feladat, hiszen rengeteg külső tényezőt kell figyelembe venni, ezért folyamatos feladatot jelent szinte egész évben. A munkálatok megszervezésénél elsősorban azt tartjuk szem előtt, hogy ügyfeleink a lehető legkisebb ideig legyenek kénytelenek a szolgáltatást nélkülözni. A különféle biztonságtechnikai előírások, és a beavatkozások természete miatt azonban egy-egy lokális áramszünet sajnos elkerülhetetlen – tájékoztatta a Naplót Egyházi Nikoletta, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője.

Arról is beszámolt, hogy e napokban, a hőségre tekintettel rendszeresen felülvizsgálják, hol halasztható a karbantartás, így a megyeszékhely több utcájában is augusztus 11. helyett egy későbbi időpontban végzik el azt. (A tervezett áramszünetekről egyébként a cég honlapján túl szórólapon is értesítik az ügyfeleket, 15 nappal a munkakezdés előtt.)

Amikor a meleg miatt esetlegesen megnövekedett áramfogyasztásól érdeklődtünk, azt válaszolta, hogy 1 fok átlaghőmérséklet emelkedés hozzávetőlegesen 7 százalékkal magasabb áramfogyasztást jelent.

HBN


Helyenként elmarad az áramszünet
Debrecen – Nem kellemes, ha a nagy hőségben órákig nem működik a légkondi, vagy mondjuk a hűtőszekrény. De az áramszolgáltató nyáron sem állhat le a karbantartással, s ez óhatatlanul áramkimaradással jár, amiről az E-on előzetesen a honlapján, illetve szórólapon értesíti az érintett területek lakosságát.