Javítani akarnak a DEAC kosarasai

Szombat este fontos lesz a ziccerek értékesítése
Szombat este fontos lesz a ziccerek értékesítése - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 3. fordulójában. Berényi Sándor együttese szombaton 17 órától a Jászberényt fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Hasonlóan kezdték a szezont a csapatok, egy kiélezett hazai győzelem után mindkét fél vereséget szenvedett idegenben. A cívisvárosiak nem kis meglepetésre legyőzték a nyitófordulóban az Egis Körmendet, míg legutóbb 14 pontos vereséget szenvedtek Kecskeméten. A JKSE egypontos sikert aratott a Paks felett, de az idegenbeli találkozójukon alulmaradtak a ZTE ellen.

– A hétvégén szeretnénk kijavítani a kecskeméti vereségünket, elsősorban védekezésben kell sokat fejlődnünk. A heti edzésmunkában ezen volt a legfőbb hangsúly, szeretnénk hazai pályán minél kevesebb pontot kapni – vélekedett Velkey az előttük álló találkozóról.

Rá tudtak készülni

A Jászberény játékát elsősorban öt légiósa határozza meg, az Aleksandrov–Pantelics centerpáros pedig talán a bajnokság egyik legfélelmetesebb duóját alkotja a palánk alatt. A magyar magot Kerpel-Fronius Balázs, Czirbus József és Cseh György alkotják, de Nicola Lazics elsősorban kiegészítő szerepkörben számol velük.

– Kulcsfontosságú lesz a kettő-kettő szituációk védése, Pantelics és Nelson nagyon erős ebben. Kintről is nagyszerűen dobnak, nem csak a mezőnyök, de a kifelé váló magasemberek is jó százalékkal dobják a hármasokat. Ha a védekezésünket sikerül stabilizálni, az lendületet adhat a támadásainkban. Mellettünk szólhat, hogy mi egy hétig tudtunk belőlük készülni, míg nekik a hétközi forduló után azért jóval kevesebb idejük van erre – zárta szavait a fiatal hátvéd a kosarasok hivatalos oldalán, a deacbasket.hu-n.

A mérkőzésre a jegyek megvásárolhatóak elővételben, de természetesen a helyszínen is kaphatóak lesznek.

HBN