Javítani akar budapesti helyezésén a szinkronkorcsolya-csapat

Budapest – Az áprilisi szinkronkorcsolya-világbajnokságon a magyar színeket képviselő Team Passion javítani szeretne a tavalyi, budapesti vb-n elért 15. helyezésén.

Az M4 Sport szerdai Sportreggeli adásában Sárközi Bettina, a Team Passion edzője, valamint a csapat két szinkronkorcsolyázója, Mórucz Babett és Szánti Ágnes bemutatták az április 7-8. között Colorado Springsben sorra kerülő világbajnokság “látványelemeit”, a rövid programhoz készült klasszikus kék ruhát, valamint a keleties hangulatú, sárga kűrruhát, és elmondták, hogy a ruhák egy szezonra készülnek, a mostani kollekciót január közepe óta használják a versenyeken.

Sárközi Bettina elmondta, hogy a Team Passion a budapesti vb-n a 15. helyezéssel már egy határt átlépett, jobb csoportba került, és idén szeretnének még előrébb kerülni.

“A következő határ a tizedik hely lenne” – tette hozzá az edző, aki jelezte, hogy a formáció a tavalyi vb-n a 11. lett az országok között, ugyanis az első öt helyezett két csapatot indíthat.
A csapat az idei szezonban négy nemzetközi versenyen szerepelt: Salzburgban, Zágrábban, Milánóban és Budapesten, és kétszer, Zágrábban és a Budapest Cup-on is a harmadik helyen végzett.

Elhangzott, hogy tavaly óta technikailag, korcsolyázó tudásban és előadásban is fejlődtek a versenyzők, köszönhetően annak, hogy többet vannak jégen, hétfőtől péntekig mindennap van jeges edzésük, amit száraz edzés egészít ki, a hétvégék a pihenésé, illetve a versenyzésé.

A formációt pszichológus is segíti, ugyanis a tagok iskolába járnak, illetve dolgoznak, ezért nagy jelentőségű a mentális felkészítés, amely az esti edzésre kiragadja a lányokat a hétköznapi teendőkből, és segít összehangolni a húsz-huszonegy korcsolyázó munkáját, hogy senki se “lógjon ki” a sorból.

A versenyzők elmondták, hogy sokat tanultak Dohány Andrea koreográfustól, aki új elemeket építette be a programokba, egyébként pedig az első számú svéd csapat edzőjeként hatszor nyert világbajnokságot.

– MTI –Sporthírek