Javítanának a „sebzett nagyvadak”

Javítanának a „sebzett nagyvadak”
© Fotó: Getty Images
A City és a Real a legrangosabb európai kupában állítaná helyre megtépázott renoméját.

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának főszereplői közül eddig a Real Madrid, a PSG, illetve a Manchester City biztosította a helyét a legjobb 16 között. Ezekhez a csapatokhoz további klubok csatlakozhatnak a csoportkör 5. fordulóját követően.

Marad a mester

A legutóbbi BL–idényben egészen a fináléig menetelő Juventus hazai pályán látja vendégül a Manchester City együttesét. Nyugodtan nevezhetjük rangadónak ezt az összecsapást, amelyen a Juve egy győzelemmel a továbbjutást is ünnepelhetné. A szigetországi első felvonást Allegri tanítványai „húzták be” 2–1 arányban. Mindkét gárda rangadót játszott hazája pontvadászatában a hétvégén: a „Zebrák” Paulo Dybala találatával 1–0-ra verték a Milant, míg a „Polgárok” otthon szenvedtek 4–1-es vereséget a Liverpooltól.

– Jó teljesítményt nyújtottunk a milánóiak ellen, egységesen védekeztünk, lezártuk a területeket. Angol riválisunk valószínűleg bizonyítani szeretné, hogy szombati veresége csupán kisiklás volt, ám mindent megteszünk a három pontért – fogadkozott a Juventus weboldalán a kiváló hátvéd, Giorgio Chiellini.

Egyébként az itáliaiak meglehetősen masszív teljesítményt nyújtanak saját stadionjukban, hiszen legutóbb 2013 áprilisában maradtak alul a nemzetközi porondon, azóta kilenc diadal és hat döntetlen a mérlegük.

Az El Clásicon, a Barcelona ellen méretes pofonba belefutó Real Madrid Ukrajnában próbálja első helyét bebiztosítani az A csoportban. Sokan a 4–0-s kudarc után már Rafael Benítez mester menesztéséről beszéltek, de Florentino Pérez elnök hétfőn úgy fogalmazott, hogy nem fenyegeti veszély a tréner munkáját, időt kell adniuk Beníteznek, és a győzelmek is hamarosan megérkeznek. A Sahtar legyőzésére idegenben is jó esélyük van a királyiaknak – persze egy esetleges jó eredménnyel sem lehetne meg nem történtté tenni a szombati horrort, de a fájdalmat azért lehetne enyhíteni.

HBN–BÁ


A program

A csoport:

  • Malmö–PSG 20:45
  • Sahtar–Real Madrid 20:45 (tv: Sport1)

B csoport:

  • CSZKA Moszkva–Wolfsburg 18:00 (tv: Sport1)
  • Manchester United–PSV 20:45 (tv: Sport2)

C csoport:

  • Asztana–Benfica 16:00 (tv: Sport1)
  • Atlético Madrid–Galatasaray 20:45 (tv: AMC)

D csoport:

  • Juventus–Manchester City 20:45 (tv: M4 Sport)
  • Mönchengladbach–Sevilla 20:45
hirdetés