Játszóparkot szeretnének kialakítani Mádon

Jó érzés tapasztalni a szülők, a vállalkozók, a lakosság pozitív hozzáállását Az ősz folyamán Tvergyák István vállalkozó tíz darab nagy méretű képet (művészi reprodukció) ajándékozott a mádi Koroknay Dániel Tehetséggondozó és Általános Iskolának, melyből kettőt az igazgatói irodában, nyolcat az új ebédlőben helyeztek el – közölte lapunkkal Szepesi Józsefné igazgató.

A mádi oktatási intézmény a hagyományokhoz híven az elmúlt év végén ismét megrendezte jótékonysági bálját. A jó hangulat megteremtéséhez hozzájárult az iskolába járó, zenét tanuló gyermekek előadása, a szerencsi Bocskai István Gimnázium tanulóinak énekbemutatója, valamint a lelkes pedagógusgárda szereplése. A bált volt és jelenlegi tanulóink színvonalas tánca nyitotta meg. Iskolánk volt diákjai – akik jelenleg középiskolások, vagy felsőbb iskolások – vállalták a felszolgálás nehéz munkáját. Jó érzés volt tapasztalni, hogy a kedves szülők, a falu lakossága, vállalkozói milyen pozitív hozzáállással (anyagi és természetbeni adománnyal) segítették kitűzött célunk megvalósítását. A bevételt játszópark kialakítására fordítjuk majd.

Hagyományok követése

Nem maradt el természetesen a szintén hagyományokat követő Mikulás-ünnepség sem. A szokásoknak megfelelően a 4. osztályosok adták a műsort. Felkészítő pedagógusok Ruszkainé Vaszil Judit és Szabó Sándorné voltak. A Koroknay iskola pályázatot nyújtott be a továbbtanulás segítésére. A pályázatban szereplő gyermekek 14 ezer Ft/fő összeget vehettek át decemberben. A pályázaton elnyert összeg 900 ezer forint volt. A második félévre is benyújtottuk e témában az igényünket.

A falugyűlés zárásaként az 5. osztályos tanulók műsorral kedveskedtek a résztvevőknek. Felkészítő pedagógusok Endrődi Zoltánné és Hernádi Istvánné voltak. A régi korok ünnepét idéző versek és énekek sok jelenlévőnek könnyet csaltak a szemébe. Az Apáczai Tankönyvkiadó országos akciójának keretében gyermekek ajándékozhattak gyermekeknek. Iskolánk 20 csomagot kapott, melyet nagycsaládosok, vagy rászoruló tanulók között osztottunk ki. A kiadó jóvoltából minden gyermekünk egy pólóval és egy kalappal lett gazdagabb.

Vendégül látták

Karácsonyi meglepetésként az 5. osztályos gyermekek az iskolában vendégül látták szüleiket, nagyszüleiket. Versekkel, énekekkel és maguk által készített ajándékkal kedveskedtek nekik. A kis ünnepség megvalósítása a két osztályfőnök munkáját is dicséri. A falu karácsonyfájára csodálatos díszeket készített három pedagógusunk: Szabó Lászlóné, Hernádi Istvánné és Ruszkainé Vaszil Judit.

Meghitt hangulat

Az adventi várakozás idején a római katolikus templomban a mádi felnőttkórus gyönyörű hangversenyt adott, melyen Palombi Ádám 8. osztályos tanuló megmutathatta kimagasló tehetségét fuvolajátékával. Az iskola karácsonyi ünnepségén a meghitt hangulatról, a bibliai történet felidézéséről a 6. osztályosok gondoskodtak. Felkészítőjük Koppány Lászlóné és Demeterné Kovács Mária osztályfőnökök voltak. Itt adták át a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetétől kapott 450 ezer forint értékű ajándékokat (játékok, sportszerek). Szintén itt vették át a gyermekek a Mád-OIL Kft. vezérigazgatójától, Rózsa Lászlótól az ajándéktévét – mondotta végezetül Szepesi Józsefné igazgató.

B. Gy.