Játszmák

Akt.:
Egy kis időre, úgy tűnik, alábbhagyott a termékbemutatós átverési kedv – legalábbis kevesebb panasz olvasható a különböző fórumokon arról, hogy ismét becsaptak, rászedtek, sok-sok pénztől megfosztottak hiszékeny, idős embereket. Ám azért botorság lenne azt hinni, hogy az ördög teljesen elaludt – csak szunyókált egy kicsit… Kenyeres Ilona írása.

Nemrég egy televíziós műsorban szólalt meg két idős asszony, akiket – ahogy egyikük mondta – valósággal szuggeráltak, hogy megvegyen egy olyan terméket, amelyről azt akarták elhitetni vele, hogy anélkül nem fog sokáig élni. Szegény hölgy annyira megijedt, hogy szinte önként, dalolva, két „munkatárs” segédletével ment el a már zárni készülő bankba, hogy kivegyen annyi pénzt, amennyiért az elektromos matracot rátukmálták. A másik, ugyancsak idős asszonyt pedig hazáig kísérte a cég alkalmazottja, és addig nem tágított, míg ki nem fizetett több százezret a temetésére félretett pénzből a silány termékért.

Egy ismerős hölgy mesélte a napokban, hogy őt – bár elment egy „ingyenes egészségfelmérés”-re, ahol azonnal megállapították róla, hogy majdnem a halálán van, mégsem tudták rászedni. Felfeküdt ugyan arra a bizonyos ágyra, miután megitattak vele egy pohár vizet, ám azt hiába várták, hogy egy óra elteltével mindenféle bizsergést érez majd bármely testtáján a csodatévő matracnak köszönhetően, merthogy semmit nem érzett. Nem is foglalkoztak vele tovább, útjára engedték. Neki szerencséje volt. És ugyancsak szerencsésnek mondhatta magát akkor is, amikor az unokája kérésére megrendelt egy internetes játékot 3 ezer 400 forintért ,ám „véletlenül” 34 ezret vontak le a számlájáról, majd később ismét egy nagyobb összeget – egészen addig, amíg meg nem szüntette a bankszámláját, és újat nem nyitott helyette. És ekkor jött a váratlan, szerencsés fordulat, reklamálására ugyanis a cég végül visszautalta a többszöri téves levonást. Sokak szerint az ilyen, jól végződő eset sajnos nem túl gyakori a mai világban. Cégüknek a telefonkönyvbe kerülése azonban már nem volt zökkenőmentes, ugyanis az eredetihez nagyon hasonló, ám hamis telefonkönyvbe adatokat gyűjtő csalók hálójába kerültek. Szóval mégiscsak felébredt az a bizonyos ördög…

– Kenyeres Ilona –
hirdetés