Sport

2017.03.27. 18:07

Balmazújvárosi KK: bírniuk kell a nyomást!

Balmazújváros - Mateo Dioris szerint nehéz helyzetben vannak, de a céljuk továbbra is a bennmaradás kiharcolása.

Balmazújváros - Mateo Dioris szerint nehéz helyzetben vannak, de a céljuk továbbra is a bennmaradás kiharcolása.

Vitathatatlanul hozott új lendületet az edzőváltás a Balmazújváros játékába, azonban ez is kevésnek bizonyult a győzelemhez. A Sótonyi László vezette Csurgó látogatott a férfi kézilabda NB I. 21. fordulójában, múlt szombaton a Kőnig Rendezvényközpontba. A papírforma nem borult, a Somogy megyeiek esélyeshez méltón húzták be a meccset, igaz, nem adta könnyen magát a Tréki Tamás irányításával harcba induló Újváros. Húsz percig tartani tudta a lépést riválisával a Balmaz, ám ezután a Csurgó szépen fokozatosan leszakította a hajdú-bihariakat. A végén még feljöttek egy gólra Balázs Sándorék, azonban kiegyenlíteni nem sikerült, 29–28-ra kikapott az Újváros.

Nehéz volt

– El kell fogadnunk a helyzetet, hogy ismét új edzőt kaptunk. Nincs sok időnk, muszáj hamar összecsiszolódni a mesterrel, azon vagyunk, hogy amint lehet, megszokjuk a stílusát. Nehéz helyzetben vagyunk, de a célunk továbbra is az, hogy kiharcoljuk a bennmaradást! – jelentette ki az újvárosiak kézise, a dominikai Mateo Dioris, aki a Csurgó elleni meccsről is ejtett pár szót.

– Az első félidőben nem védekeztünk olyan jól, mint a másodikban, ami megpecsételte a sorsunkat. Úgy érzem, jól játszottunk, de ez most nem ért pontot. Nagy rajtunk a nyomás, és bár ezt megpróbáljuk kizárni, de azért csak ott motoszkál a fejekben. Bár nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, azonban most volt jó néhány olyan ítélet, amely még engem is felháborított. De ezen már nem tudunk változtatni, megyünk tovább, készülünk a szombati Balatonfüred ellni találkozóra – mondta a Dió becenévre hallgató játékos, aki másfél év kihagyás után februárban térhetett vissza a pályára. – Nem tagadom, lelkileg nagyon megviselt a sérülésem. Keresztszalag-szakadást szenvedtem, és a porcgyűrűm is leszakadt, kétszer is megműtöttek. Megfordult a fejemben, hogy befejezem a pályafutásomat, de a társaim és a szurkolóink is végig mellettem voltak, sok erőt adtak nekem. Januárban végre ismét munkába állhattam, és immár a pályán segíthetem a csapatomat. Mikor újra elkezdtem edzeni, még féltettem a lábam, de már nincs bennem semmilyen tartás. Szerencsére teljesen felépültem, és bár fizikálisan még van lemaradásom, de jó úton járok.

HBN


Vereséggel debütált az Újváros kispadján az új vezetőedző, Tréki Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!