Helyi közélet

2012.09.26. 15:44

IV. Gulyás Fesztivál Tégláson

Az ősz első hónapjában, szeptemberben ismét Gulyás Fesztivált - szám szerint a negyediket- rendeztük településünkön. Az elmúlt évekhez hasonlóan egész napos programokkal vártak mindenkit.

Az ősz első hónapjában, szeptemberben ismét Gulyás Fesztivált - szám szerint a negyediket- rendeztük településünkön. Az elmúlt évekhez hasonlóan egész napos programokkal vártak mindenkit.

Arcfestés, nyaklánckészítés, jobbnál jobb ügyességi játékok- ilyen és ehhez hasonló programokkal várták az óvodapedagógusok a gyerekeket.

A kézműves udvar iparművészei ebben az évben is kitettek magukért, tűzzománc ékszerektől kezdve a fonott kosarakon, a kerámiákon és fajátékokon keresztül bárki válogathatott magának a portékák közül.

Old timer autók, motorok és szüreti fogatok felvonulása kezdődött nem sokkal déli 12 előtt.

Kora délután vette kezdetét az ünnepi műsor. A négy Gulyás Fesztivál alatt közel másfélszáz bográcsában készülteke a finomabbnál finomabb gulyások-emlékeztetett Czibere Béla polgármester köszöntőjében. Külön öröm volt számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat Téglás cseh testvérvárosunkból érkezett delegáció, élükön Jana Mocová polgármesterasszonnyal.

Tiszteletét tette rendezvényünkön Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony város polgármestere, Gyalogné Lovas Irén Bököny polgármestere és Csige Tamás Hajdúdorog polgármestere.

A Fábián András mesterszakács, Dánielfy Zsolt, debreceni színművész és Korompainé Mocsnik Marianna etnográfusból álló zsűri idén közel 30 csapat ételeit kóstolta meg és hozta meg a nehéz döntést, kik a főzőverseny idei nyertesei. Ebben az évben az első három helyezetten kívül a Városi Önkormányzat jóvoltából a legízletesebb ételt főző csapatot fődíjjal jutalmazták. A 2012-es Gulyás Fesztiválon a Keleti Gyepű Hagyományőrző Íjász Klub kiegészülve a Com2 Bt-vel nyerte el ezt az elismerő címet.

Az ünnepi műsor a Bárczay Anna Városi Óvoda óvodásainak botos táncával kezdődött. A műsor további fellépői voltak: Az Ezüst –Alkony Népdalkör, majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI alsó tagozatos kisdiákjai. Természetesen fellépett az Estella hastánccsoport, valamint a Lesz Dance, a DFDC, a Girls és az Evolution Office nevű formáció is bemutatkozott. A Debreceni Néptánc Együttes és a Honvéd Táncegyüttes nagy sikert arattak produkciójukkal. Az esti program előtt Czelder Attila zenész szórakoztatta a közönséget.

Kora este már teljesen megtelt a Mozi udvara, a közönség izgatottan várta a nap első sztárvendégeit, Young G-t, a Való Világ –ból ismert Bécit, valamint LL. Juniort. A rajongók alig akarták elengedni kedvenceiket, mindenki aláírást és közös fotót szeretett volna. A két sztárvendég fellépését Offra Róbert vállalkozó ajánlotta fel városunknak.

A sztárfellépők névsora itt nem ért véget. A nap abszolút sztárvendége Szandi volt, aki remek hangulatot varázsolt örökzöld slágereivel, melyet együtt énekelt a szép számú közönséggel.

A IV. Gulyás Fesztivált a szokások híven tűzijáték zárta. Ezt követően a Slack zenekar jóvoltából éjfélig tartott a szabadtéri bál.

 

A főzőverseny eredménye:

Téglás Város Önkormányzat fődíja:

Keleti Gyepű Hagyományőrző Íjász Klub és a Com 2. Bt. – Szürke marha gulyás

díj:

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Baptista Szeretetszolgálat – Székely gulyás

díj:

Papp László és csapata – Erdélyi marha csorba leves

díj:

Horváth Péter és csapata – Marhagulyás dödölével

 

Különdíj:

Ezüst-Alkony Népdalkör – Pásztortarhonya

Bek Pál Kertbarátkör Egyesület – Alföldi gulyásleves, görcsös gulyás

„Kulturális Értékeinkért” Baráti Kör (Hajdúhadház) – Marhagulyás baráti kör módra, cipóban tálalva

Görög Demeter Baráti Kör (Hajdúdorog) – Vegyes gulyás

Székely György és csapata – vaddisznó Gulyás

Tasó László országgyűlési képviselő, Nyíradony város polgármestere által adományozott ajándékcsomag:

Hajdúsági Hagyományőrző Lovasklub

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában