Járhatatlan utak vannak, megközelíthetetlen települések már nincsenek Tolnában

Nincs megközelíthetetlen település Tolnában, ahol az elmúlt napok esőzései több helyen okoztak gondot hétfőn is a településeken és a közlekedésben.

Az utak közül hétfőn egy időre több is járhatatlanná vált, de kedd reggelre már csak három helyen van teljes, vagy részleges útzár. A megyében 17 településen folytatnak különböző, vízkár-elhárítási munkákat.

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint kedden reggel zárva a Regöly és Keszőhidegkút közötti út, de a két település kerülővel megközelíthető. Nagyszokolyon leszakadt a hídfő, teljes útzár van az ott lévő alsóbbrendű úton. Részleges útzár van Koppányszántónál, mert leszakadt az útpadka.

Kitelepítések és autó mentés

A megyében kedd reggelig 65 helyre hívtak tűzoltókat, zömmel vizet kellett szivattyúzni, de volt, hogy villámcsapás okozott tüzet. Több helyen kellett elakadt autókat is menteni. Hétfőn a megyében újabb 32 embert kellett kitelepíteni, ezzel 119-re emelkedett Tolnában azok száma, akik a vízkárok miatt nem használhatják házaikat.

A hétfői esőzések miatt Csikóstőttősön át kellett vágni a Hábi-árok gátját két helyen is, a benne lévő vizet a földekre vezették ki. Simontornyán belvizet szivattyúznak, Tamásiban szintén. Nagymányokon 25 embert kellett kitelepíteni az Izányi patak áradása miatt, a település határában pedig öt házból 24 embert. Závodon hét házat öntött el a kiáradt patak. Kakasdon helyenként 40 centiméter mély vízátfolyások voltak, a 6-os utat egy időre lezárták.

Bentragadt gyerekek a farmházakban

Szekszárd és Kakasd között a 6-os főúton Sötétvölgynél sár zúdult az útra. A sötétvölgyi gyerektáborból 80 gyerek nem tudott kijönni a farmházakból a víz miatt, őket a megyei katasztrófavédelem, a megyei rendőrség Neutron kommandója, a szekszárdi tűzoltók és a Gemenc Volán munkatársai és egy kakasdi munkagép segítségével mentették ki.

Bonyhádon településen 7 helyen dőlt össze melléképület. Egy lakóház életveszélyessé vált, a hat lakója rokonokhoz költözött.

Tolna megyében egyébként összesen 17 település érintett az elmúlt időszak esőzései miatt szükséges kárelhárítási munkákban.