Recepttel

2020.05.08. 11:09

Húszperces ebédtipp Dobó Ágitól

Egy könnyen elkészíthető fogás, ami a gyerekek kedvence lehet, ráadásul romlandó zöldségeinket is megmenthetjük vele.

Fotó: Facebook / Dobo Agi

A debreceni születésű szépségkirálynő sosem megy a szomszédba néhány kiváló receptért. Instagram-oldalán időről időre közzéteszi konyhaművészetének legfrissebb alkotásait, melyeket szívből ajánlunk minden olyan nőnek és édesanyának, akik számára rendszeresen fejtörést okoz a napi menü összeállítása.

Dobó Ági a minap egy gyorsan összeüthető, ízletes fogással jelentkezett, amely azon túl, hogy nem követel jelentős idő- és energiabefektetést a szakácstól, a gyerekek ízlésének is kedvez.

Elkészítés:

Felkockázzuk a csirkemellet, majd fűszerezzük. Az ötletgazda ezúttal thai curry pasztát használt, de ízesíthetjük magyaros fűszerekkel, sóval, borssal, őrölt köménnyel, mustárral, Piros Arannyal, vagy egyéb fűszerkeverékkel is. Ezután a húst hagyjuk marinálódni körülbelül tíz percig, amíg előkészítjük és megsütjük a zöldségeket.

Átkutatjuk a hűtőt, és előveszünk minden zöldségfélét, amit csak találunk (karfiol, brokkoli, gomba, újhagyma, paradicsom, paprika, spárga), majd ezeket nagyobb darabokra vágva egy forró wokba/mélyebb serpenyőbe dobjuk, és magas lángon, kevés kókuszolajon pirítjuk. Hagyjuk átsülni az egyik oldalukat, majd megforgatjuk őket. Ezt követően sózzuk, borsozzuk, pici chilit szórunk rájuk, majd meglocsoljuk balzsamecettel, amit hagyunk rákaramellizálódni a zöldségekre, mielőtt tányérra szedjük őket.

Miután a fentiekkel elkészültünk, friss kókuszolajat locsolunk a serpenyőbe, majd a nyársakra húzott csirkemellet magas lángon körbepirítjuk. Nem szükséges folyamatosan forgatni őket, oldalanként nagyjából 2-2 perc sütés elegendő.

Végül a zöldségekre joghurtot vagy tejfölt öntünk, és megszórjuk őket egy nagy adag friss korianderrel, esetleg petrezselyemmel.

Ahogy extra tippként Dobó Ági is megjegyezte, a gyerekek imádják a nyársakat, hiszen mind a két végét meg tudják fogni, és kényelmesen le tudják rágcsálni róla a finom falatokat. Ha eddig nem szívesen fogyasztottak csirkehúst, talán ezzel a trükkel rá tudjuk venni őket.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agnes dr Dobo (@doboagi) által megosztott bejegyzés,

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában