PR cikk

2019.12.10. 20:43

Ötletek ahhoz, hogy miként növelhetjük a telefonunk teljesítményét és hosszabbíthatjuk meg az élettartamát

Több, mint 5 milliárd ember a világon mobil telefonja nélkül szinte már el sem tudja képzelni az életét. Minden mobil telefon tulajdonos természetesen szeretné, hogy a telefonja minél hosszabb ideig működjön és mindig újnak hasson. Lehetséges ez? Amennyiben gondját viseli a mobiljának és helyesen használja, nagy valószínűséggel hosszú élettartamot biztosít a számára.

Az idő azonban értékes, a munkából és a kötelességekből pedig sok van, ezért az alábbi apró, de nagyon fontos részletek betartására már nem sok időnk marad. Az ötleteinkkel, amelyekkel egyszerűen karbantarthatja a készülékét, nagyon sok mindenen és gyorsan változtathat. Mi tudjuk, hogy mi képes segíteni Önnek e tekintetben!

Megfelelő tartozékok vásárlása

Ha szeretné növelni az okostelefonja biztonságát, vásároljon hozzá megfelelő tartozékokat. Elsősorban vegyen védőfóliát az előlapra. Ebből a kellékből hatalmas a kínálat. Számos színből, anyagból és mintából választhat, amelyek akár művészi színvonalúak és tökéletesen védik a készüléket.

A helyes töltés

Ha szeretné, hogy a szeretett iPhone-ja hosszú időn át és jól szolgálja Önt, helyesen és rendszeresen fel kell töltenie. Először is a töltő legyen kompatibilis a mobil telefonnal. A mobil eltérő modellű töltőval való töltése tönkreteszi az akkumulátort. Az is rendkívül fontos, hogy mindig teljes feltöltésig töltse az akkut, legalább havi egy vagy két alkalommal. A telefon akkuját kb. ugyanennyiszer teljesen merítse is le.

Környezeti hőmérséklet

Ne feledje, hogy az intelligens telefonok nem mindig jól viselik a forró időjárást vagy a nagy hideget. Az extrém magas- és alacsony hőmérsékletek negatív hatással vannak a működésükre és rendkívüli mértékben terhelik az akkumulátor. E tekintetben ne hagyja az okostelefonját a tűző napon, vagy hosszú ideig hideg helyen.

A kijelző tisztítása

A kijelző tisztítását legjobb mikroszálas anyag segítségével végezni, amely könnyen eltávolítja a szennyeződéseket, nem karcolja a felületet és egyszerű a használata. A célnak legjobban megfelelnek a mobil telefonokhoz gyártott speciális, nedvesített törlőkendők. De vigyázat, a tisztítás előtt ajánlott a telefonnak a hálózatról való lekötése, vagy teljes kikapcsolása. Az is rendkívül fontos, hogy a tisztító folyadék ne kerüljön bele a telefon réseibe és hézagaiba.

Ne feledkezzen meg a szoftverről sem

A telefonról való gondoskodás nem csupán a kijelző tisztításából és a helyes töltésből áll. Rendkívül fontos a nem használt programok eltávolítása, a puffer memória ürítése és a telefon memóriájának a felszabadítása a felesleges fotó- és videófájloktól.

Ezen kívül a mobilra gyárilag telepített számos szoftver alkalmazás is sok RAM memóriát foglal el, ami jelentősen befolyásolja a készülék gyorsaságát.

Amennyiben azonban megfogadja a fenti tanácsokat számos hibának elejét veheti és megerőltetés nélkül biztosíthatja a telefonja számára a szép külső megjelenést és a kiváló állapotot. A mobilja ezen intézkedéseknek köszönhetően sokkal tovább és megbízhatóbban fogja Önt szolgálni, mint gondolná.

 

(PR cikk)

 

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!