Januári eseménydömping a Sportcentrumnál

Januári eseménydömping a Sportcentrumnál
Ahogy azt már a korábbi években megszokhattuk, az idei esztendő sem telik el nívós sportversenyek, sőt, világesemény nélkül a cívisvárosban. Az év kétségkívül legnagyobb „durranása” a március 8-10 közötti ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világbajnokság lesz, ám a csúszós vébét számtalan kiváló program vezeti fel a Debreceni Sportcentrum szervezésében.

Mondhatni, megadjuk az „alaphangot”, hisz januárban gyakorlatilag egyetlen hétvége sem telik el sportrendezvény nélkül. A „terep” zömmel a fiataloké, a sort az első hónap első hétvégéjén, január 5-én és 6-án egy kétnapos fociviadal nyitja. Szombat délelőtt ovifoci-gála lesz a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 12 csapat részvételével. Délután aztán elkezdődik és egész vasárnap estig tart a DSC-SI 2012-ben elhunyt kiváló labdarúgóedzője, Sidó Csaba emlékére rendezendő utánpótlástorna.

Január második hétvégéjén, 13-án, vasárnap az igazán kitartó úszókra figyelünk, hisz először rendezik meg a Debreceni Sportuszodában a Hosszútávúszó Országos Bajnokságot. A viadalra érdemes lesz kilátogatni, miután először versenyez hazai környezetben, már olimpiai bajnokként a DSC-SI kiválósága, Risztov Éva.

A következő hétvége, január 19-20-a ismét a focié lesz. 2013-ban már ötödik alkalommal rendezi meg a Sportiskola labdarúgó szakosztálya a Garamvölgyi Lajos Emléktornát a Hódosban. A legendás tréner emléke előtt a korábbi megmérettetéseken a többi közt olyan neves utánpótláscsapatok tisztelegtek, mint a Videoton, a Ferencváros, a DVSC vagy épp a házigazda DSC-SI.

Azoknak is lesz programunk januárban, akik a sport „elméleti oldalára” (is) kíváncsiak. Január 24-én nagyszabású konferenciát rendezünk, melynek központi témája egy, a sikerhez elengedhetetlen terület, a Sportolók táplálkozása. A rendezvény az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban lesz, s a résztvevők száma elérheti akár az 1000 főt is. Az eseményre várjuk Debrecen profi és amatőr csapatainak tagjait, az egyéni sportágak képviselőit, edzőket és sportvezetőket, a sportiskola 15 évnél idősebb versenyzőit valamint a szülőket egyaránt.

Másnap, január 25-én, pénteken kezdődik és egészen vasárnap estig tart hazánk egyik legnevesebb és legszínvonalasabb kézilabda utánpótlás tornája, a DSC-SI kézilabda szakosztálya által rendezett VI. Főnix Kupa. A viadalra az előnevezések alapján várhatóan idén is több mint 100 csapat érkezik. A háromnapos kézis eseménynek 12 debreceni helyszín ad otthont. Pattog a labda a Hódosban és az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, de több általános iskolai és gimnáziumi tornateremben, sőt, a döntő napján a Főnix Csarnokban is.Sporthírek