Janika egyre jobban beilleszkedik

A télen igazolt Mbengono Yannick úgy véli, nagy harc lesz a kezdőcsapatba kerülésért.

Janika. Ezzel a becenévvel illetik csapattársai a két hete a Kecskeméttől érkezett kameruni támadót, Mbengono Yannickot. A magyar nevet még a hírös városban aggaták rá, ahol három évet töltött el, előtte pedig a Honvéd alkalmazásában állt.

Négy éve van itt

– Gyerekként a hazám kisebb csapataiban futballoztam, majd Dél-Afrikába szerződtem, onnan pedig Franciaországba vezetett az utam – sorolta pályafutása állomásait a huszonkét éves csatár, aki a csütörtöki, Novoszibirszk elleni mérkőzésen Coulibalynak volt az ékpárja. – 2006-ban jöttem Magyarországra, a féléves kispesti kitérő után leigazolt a KTE, idén pedig a debreceniek játékosa lettem, aminek nagyon örülök – nyilatkozta szinte kifogástalan magyarsággal Yannick.

Bizonyítani a szurkolóknak

A támadó tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű  beverekednie magát a kezdőcsapatba.

– Természetesen figyelemmel kísértem a magyar bajnokcsapat szereplését, ezért nem lepett meg, hogy kitűnő gárdába kerültem. Sok a jó játékos, nagy a konkurencia az egyes posztokon, így nem lesz egyszerű bekerülnöm a kezdő tizenegybe. Ennek ellenére bizakodó vagyok, mind jobban beilleszkedem, fel fogom venni a kesztyűt és igyekszem bizonyítani a szurkolóknak, hogy jó vétel voltam. Idővel szeretném magam kipróbálni egy nívósabb pontvadászatban is, de előbb még Debrecenben akarok jó teljesítményt nyújtani, no és jó lenne, ha idén nyártól magyar bajnoknak mondhatnám magam – mosolyodott el a labdarúgó, akivel úgy döntöttünk, legyen ez a végszó.

Címkék: , ,


További hírek a haon-sportoldal kategóriából