Jakob Vestergaard lett a BL-győztes CSM Bucuresti vezetőedzője

Bukarest – A dán Jakob Vestergaard lett a Bajnokok Ligája-győztes CSM Bucuresti női kézilabdacsapatának a vezetőedzője.

A román együttes honlapján olvasható közlemény a dán edzőt idézi, aki az egyik közösségi oldalon videóüzenetben jelentette be, hogy kétéves szerződést írt alá a bukaresti csapattal.

Vestergaard honfitársát, Kim Rasmussent váltja, aki júliustól a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lesz. A 41 éves tréner azt követően érkezik a bukaresti klubhoz, hogy az fennállásának legnagyobb teljesítményét érte el Rasmussen vezetésével: első román csapatként megnyerte a Bajnokok Ligáját úgy, hogy először szerepelt a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban. A románok a május eleji budapesti döntőben a Győri Audi ETO-t győzték le hétméteresekkel 29-26-ra. Emellett az idén megnyerték a román bajnokságot és a Román Kupát is.

Vestergaard úgy fogalmazott, nagy kihívás számára BL-győztes csapatot edzeni, és közölte, megpróbálják jövőre is elhódítani a serleget.

Az új edző a dán Viborggal korábban kétszer diadalmaskodott a BL-ben. A CSM Bucuresti nem ismeretlen a számára, mivel 2014/2015-ben a klub technikai igazgatója volt.

– MTI –