Újabb “MÁV” csapás a Zemplénre

Az idei télen már többször előfordult, hogy a vagonok fűtetlenül közlekedtek, összeomlott a helyjegyrendszer, késések adódtak, legutóbb útközben “robbant le” az Intercity mozdonya és késett emiatt 500 utas el úticéljáról.

Ma azonban ezen is túltett az MÁV, a Füzér Intercity, amelynek Sátoraljaújhelyről Budapestre kellett volna elindulnia már fél hétkor, még mindig Sátoraljaújhelyen vesztegel. Állítólag nem indul a mozdony. Már idáig legalább egy órás késéssel kell számolnia azoknak, akik Miskolcra vagy Budapestre tartanak ezzel a járattal.

 

Nem tudni, hogy a MÁV indít-e vizsgálatot abban az ügyben, hogy miért csak az indulás pillanatában vették észre, hogy a mozdony nem indul. Jól lehet, ilyen hidegben a kezdőállomáson már fűtött kocsikat kellene szolgáltatnia , ez benne foglaltatik az árban. Ha még fűtés sincs, akkor a vagonok a külső hőmérséklettel megegyező, ma például -12 fokos kocsiban kell dideregniük a kényelmes, precíz, gyors járatként ismert Intercity-n. Azt ajánljuk a vonatra várakozóknak, hogy érdeklődjenek az állomásokon, hogy a vonat elindul-e és pontosan mikor érkezik a célállomásra.

PT